Close
Ez az orosz légitársaság megtalálta a rést a légtérzáron

Ez az orosz légitársaság megtalálta a rést a légtérzáron

Különös dologra figyeltünk fel a Flightradar24 oldalán.

A Volga-Dnepr Airlines orosz légitársaság teherszállítója ma Lengyelország NATO-gépek által felügyelt légterében járt, ami az uniós légtérzár fényében érdekes fejleménynek tűnik.

Mint a SimpleFlying oldaláról kiderül, már volt erre példa március 1-jén, amikor szintén a társaság Moszkvából induló, IL-76 típusú repülőgépe haladt át Lengyelország és Szlovákia légterén, hogy azután Pozsonyban szálljon le.

A Flightradar24 először azt írta a Twitteren, hogy nem tudni, mi az oka annak, hogy ez a járat különleges engedélyt kapott a légtérzár ellenére, hamarosan azonban kiderült, hogy nukleáris üzemanyagot szállított szlovák erőművek számára a szlovák gazdasági minisztérium kérésére, Lengyelország beleegyezésével.

Mint kiderült, a szlovák kormány kivételeket vezetett be a szankció alól,

humanitárius segítségnyújtás és nukleárisüzemanyag-szállítás esetére.

Mint közölték: “A gazdasági minisztérium segített biztosítani a nukleárisüzemanyag-ellátást, amelyet a szlovák elektromos társaság (Slovenské Elektrárne) használ majd. Ma (2022. március 1-jén) hajnalban a Volga Dnepr Airlines egyik IL76 típusú repülőgépe szállt le a pozsonyi repülőtéren,  és Oroszországból szállított nukleáris üzemanyagot.”

A Volga-Dnepr Airlines székhelye az oroszországi Uljanovszkban található, flottája tizenkét Antonov An-124-esből és öt IL-76TD-90VD-ből áll. Anyavállalata a Volga-Dnepr Group, melynek tulajdonosa Alexei Isaikin kirgizisztáni születésű, orosz állampolgárságú üzletember. A csoporthoz tartozik az AirBridgeCargo (ABC) fuvarozó társaság is.

Itt megnézheted, milyen abszurd repülési útvonalakat hoztak létre a légtérzárak, itt pedig arról írtunk, hogyan érintik az orosz magánrepülős világot a szankciók.

(Forrás: simpleflying.com, freightwaves.com, képek: flightradar24.com, Wikimedia Commons)

 

légtérzár | orosz | nukleáris | Volga-Dnepr Airlines | szlovákia

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram