Close
Ilyen drasztikusan változtak meg a nemzetközi légi útvonalak

Ilyen drasztikusan változtak meg a nemzetközi légi útvonalak

Ez így nem túl gazdaságos.

Miután a legtöbb európai ország, valamint az Egyesült Államok és Kanada is kitiltotta légteréből az orosz repülőgépeket, és Oroszországba sem repülhetnek az említett országok gépei, a nemzetközi légi útvonalak drasztikusan megváltoztak, és igencsak bonyolulttá vált például Európából Ázsiába eljutni.

Az elmúlt napokban az online spotterek szoros figyelemmel kísérték az útvonalakat a Flightradar24-on, és sokan ki is másolták a legnagyobb kerülőkről készült képeket.

Vasárnap például az orosz Aeroflot SU2091-es, Belgrádból Moszkvába tartó járata rajzolt hatalmas ívet Bulgária, Moldova és Románia körül, több mint három órával növelve meg a két és fél órás menetidejét.

A társaság az ezután következő három Belgrád–Moszkva járatát törölte is, ami nem meglepő.

Szinén vasárnap este viszont az oroszok Moszkvából New Yorkba tartó járata még ennél is rosszabbul járt,

ugyanis Grönlandtól, az út több mint harmadától fordult vissza, miután értesült róla, hogy kitiltották a kanadai légtérből. Az utasok majdnem kilenc órát töltöttek a levegőben.

Eközben az Aeroflot SU157-es járata a dominikai Punta Canából Moszkvába tett hatalmas kerülőt az Egyesült Államok keleti partján és Finnország keleti részén.

Igazán sokkoló ívet írt le az orosz Pegas Fly charter légitársaság gépe Litvánia, Lettország és Észtország felett, hogy Kalinyingrádból Minszkbe érkezzen. Az általában ötven perces út közel két és fél órásra nyúlt.

A Nordwind Airlines Cancunból Moszkvába tartó gépe is óriásit kanyarodik, hogy megkerülje Európát.

Nemcsak a kereskedelmi közlekedést változtatták meg a légtérzárak, hanem a magánrepülőzést is, és az Oroszországra kivetett szankciók miatt a szuperjachtok tulajdonosainak is főhet a fejük.

(Forrás: independent.co.uk, képek: Unsplash, Flightradar24)

repülés | útvonal | kerülők | repülő

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legbarátságosabb városai

Több mint 120 év után eltűnik Párizs egyik szimbóluma

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram