Close
Ide költöztetik az orosz milliárdosok a luxushajóikat a lefoglalás elől

Ide költöztetik az orosz milliárdosok a luxushajóikat a lefoglalás elől

Oroszország leggazdagabb emberei mindent megtesznek, hogy megvédjék szuperjachtjaikat.

Az Ukrajna elleni invázió nyomán életbe léptetett szankciók érzékenyen érintették a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel kapcsolatban álló milliárdosokat, akik elköltöztetik értékes luxushajóikat, abban bízva, hogy így nem tudják majd lefoglalni azokat.

A Marine Traffic adatai azt mutatják, hogy jelenleg legalább négy, orosz vállalkozók tulajdonában lévő, több millió dolláros szuperjacht hajózik a Maldív-szigetek és Montenegró biztonságosabbnak tűnő vizei felé.

A Fehér Ház a Twitteren közölte, hogy külön munkacsoportot állítottak fel azért, hogy azonosítsák, levadásszák és befagyasszák a szankcionált orosz cégek és oligarchák vagyonát, így azok jachtjait és kastélyait is lefoglalhatják. Hasonlóképpen listát készít Franciaország is az orosz mágnások tulajdonában lévő vagyontárgyakról, amelyeket

az Európai Unió szankciói alapján szintén lefoglalhatnak.

Vagit Alekperov, az orosz Lukoil energiavállalat elnökének hajója, a Galactica Super Nova a Marine Traffic szerint elhagyta Barcelonát, és várhatóan a következő napokban érkezik meg Montenegróba. Ezen kívül három másik jacht, amely szintén orosz iparmágnások tulajdonában van, a Maldív-szigetekre tart.

Montenegró és a Maldív-szigetek nem biztos, hogy olyan jó választás volt, hiszen mindkét ország tagja az ENSZ-nek, Montenegró pedig nemrégiben azt is bejelentette, hogy csatlakozik az Oroszország elleni uniós szankciókhoz. Lehet, hogy a szuperjachtok visszavezetése az orosz vizekre célszerűbb lett volna?

(Forrás: RobbReport, fotók: Dick Holthuis, Guillaume Plisson)

háború | orosz milliárdos | maldív-szigetek | hajó | oroszország

FOLYTASD EZZEL

Ezért ajánlott egy üveg vizet átgurítani az ágy alatt, miután beléptünk a szállodai szobába

Hét jótanács tapasztalt utazóktól, amit érdemes megfogadni

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram