Close
Épp New York felé tartott az egyik orosz gép, amikor Grönlandnál vissza kellett fordulnia

Épp New York felé tartott az egyik orosz gép, amikor Grönlandnál vissza kellett fordulnia

Először Nagy-Britannia, majd Szlovákia, Lengyelország és Bulgária tiltotta ki légteréből az orosz légitársaságokat és repülőgépeket, majd Észtország, Lettország, Litvánia és Szlovénia is csatlakozott a sorhoz.

Majd Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke nemrég  bejelentette, hogy az Európai Unió kitiltotta területéről az orosz felségjelű, orosz tulajdonban vagy üzemeltetésben lévő repülőgépeket – a rendelkezés a magángépekre is vonatkozik.

Mivel a rendelet csak pár órája lett hivatalos, az Aeroflot Moszkvából New York felé tartó járata pedig 14:40 helyett 15:55-kor indult, ezért Grönlandnál szembe kellett néznie a légtérzárral – a bolygó legnagyobb sziget ugyanis dán felségterület. Így a repülőgépnek nem volt más választása, vissza kellett fordulnia Moszkvába.

Az oroszok is reagáltak az őket ért légtérzárra:

(Forrás: Telex)

nyugat | oroszország | európai unió | aeroflot | grönland

FOLYTASD EZZEL

Ezért ajánlott egy üveg vizet átgurítani az ágy alatt, miután beléptünk a szállodai szobába

Hét jótanács tapasztalt utazóktól, amit érdemes megfogadni

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram