Close
Egyetlen ország légi szankcióit nem viszonozzák az oroszok

Egyetlen ország légi szankcióit nem viszonozzák az oroszok

Azért a járatok elkerülik az orosz légteret.

Az orosz és európai légtérszankciók bevezetésével párhuzamosan láthattuk, hogy milyen radikálisan változtak meg az egyes repülési útvonalak, ennek hatására pedig több légitársaság is fontolóra vette egyes járatainak felfüggesztését. Legutóbb a United Airlines döntött úgy, hogy négy indiai útvonala közül kettőt felfüggeszt, a maradék kettőt pedig módosítja, hogy elkerülje az orosz légteret.

Ezt a döntést viszont úgy hozta meg, hogy

Oroszország egyébként a várakozásokkal ellentétben nem tiltotta ki a légteréből az amerikai repülőket, noha az Egyesült Államok nem enged be orosz gépeket.

Hogy ennek mi az oka, arról egyelőre nem szólnak a hírek. A United viszont, mint Leslie Scott, a cég szóvivője elmondta, folyamatosan vizsgálja és módosítja a menetrendet az ukrajnai helyzet alakulására reagálva, így átmenetileg felfüggesztette a San Francisco és Delhi, valamint Newark és Mumbai közötti járatait, miközben továbbra is közlekedik Chicago valamint Newark és Delhi között.

Az ezen városok között közlekedő járatok jellemzően az északi-sarkkörre kanyarodnak, mielőtt Oroszországon keresztül megközelítenék a szubkontinenst. A légitársaság  Newark-Delhi járata azonban így szinte teljesen egyenes vonalon halad Oroszországtól délre és Szaúd-Arábián keresztül.

Az út tizennégy óra huszonnyolc percig tart, vagyis harmincegy perccel tovább, mint az Air India járata a két város között, amely a megszokott útvonalon halad.

Ami a Chicago-Delhi járatot illeti: a légitársaság a szokásosnál hamarabb kanyarodik délre, hogy Oroszország helyett többek között Magyarország légterének érintésével Törökországon és Afganisztánon keresztül érkezzen meg az indiai fővárosba. Az út negyvenhárom perccel tartott tovább, mint az Air Indiáé ugyanazon két repülőtér között.

Eközben az orosz légitársaság, az Aeroflot már csak egyetlen országba repül, ugyanakkor arra is látunk példát, hogy meg lehet találni a rést az európai légtérzáron.

(Forrás: travelweekly.com, képek: Unsplash, Flightradar24)

usa | United Airlines | oroszország | repülési útvonal | tilalom

FOLYTASD EZZEL

Egy távoli hely, amely a nap, a tenger és a karibi életérzés rajongóinak kedvence lehet

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram