Close
Ezért nem lehet értékelni egyes orosz hoteleket a Tripadvisoron

Ezért nem lehet értékelni egyes orosz hoteleket a Tripadvisoron

Az Anonymous hackercsoport aktivizmusra buzdította  a követőit.

A Tripadvisor korlátozza egyes orosz szállodák, nevezetességek és éttermek véleményezését, miután az Anonymous néven futó hackercsoport bátorítására a felhasználók háborúellenes üzenetekkel árasztották el a véleményfolyamot. Az egyik, a moszkvai Metropol Hotelhez írt egyik értékelés például így szólt: “Az elnökötök megszállta Ukrajnát, és háborút visel a népe ellen.”

Az Anonymous a Twitteren meg is fogalmazta majdnem nyolcmillió követőjének, hogy milyen szöveget írjanak az értékeléshez:

Az étel nagyszerű volt. De sajnos Putyin elrontotta az étvágyunkat azzal, hogy megszállta Ukrajnát.”

Korábban a Google is felfüggesztette egy orosz, ukrán és fehérorosz műemlékek és vállalkozások véleményezését, miután aktivisták az ukrán helyzetről szóló információkkal kezdték bombázni az oldalaikat.

“A vállalkozás adatlapjának lezárása a Tripadvisoron megszokott moderálási gyakorlat, amire akkor kerül sor, ha egy adott vállalkozáshoz túl sok olyan hozzászólás érkezik, amely nem első kézből szerzett tapasztalatot ír le” – mondta a Tripadvisor szóvivője a The Independentnek. Mint hozzátette, ez nem tükrözi a Tripadvisor politikai nézeteit, csak az oldalt és a rajta megtalálható vállalkozásokat védi, és biztosítja, hogy az utazók megbízzanak az ott található tartalomban.

Azt is elmondta, hogy az oroszországi helyszínekről szóló értékelések száma az elmúlt napokban csökkent egy keveset, de az ottani vállalkozások túlnyomó többségét továbbra is lehet véleményezni. Az oldal emellett Ukrajna témájú fórumot is nyitott, ahol az emberek megoszthatják az ország helyzetével kapcsolatos észrevételeiket.

A márka vezérigazgatója, Stephen Kaufer kitart amellett, hogy a Tripadvisor

nem megfelelő platform a háborúellenes érzelmek közzétételére,

többek között azért sem, mert kevesen olvassák a moszkvai műemlékekről és szállodákról szóló értékeléseket.

“Nézze, engem személy szerint nagyon érdekel, hogyan tudjuk rávenni az orosz embereket, hogy megértsék, mi történik valójában az országukkal” − mondta Kaufer. − “De tudom, hányan olvassák a Kremlről szóló legújabb posztot, nagyon kevesen. És nemcsak kevesen látják ezeket, de semmi közük sincs az említett helyekhez, ezért úgy éreztük, hogy cselekednünk kell, és világosan ki kell mondanunk, hogy ez nem fér össze az irányelveinkkel.” Kaufer úr inkább a közösségi médiát javasolta, mint jobb helyet a tiltakozó üzenetekhez, bár Oroszország azóta blokkolta a Facebookhoz és a Twitterhez való hozzáférést.

A vezérigazgató nyílt levélben egy sor intézkedést is bejelentett az Ukrajnával való szolidaritás jegyében: a Tripadvisor Media Group nem népszerűsíti a platformjain a régióba történő utazást, és törölte az élmény- és túrafoglalásokat is Oroszországba és Fehéroroszországba.

Ezzel szemben Ukrajnába most nagyon is jó ötlet szállást foglalni, az Airbnb több módon is igyekszik segíteni a menekülteket.

(Forrás: independent.co.uk, képek: Unsplash, Wikimedia Commons)

 

FOLYTASD EZZEL
Ezt a légitársaságot kerüljük, ha csak tudjuk
Nagyot újít a spirituális utazók egyik kedvenc úti célja
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom