Close
Visszatért az égre a világ legnagyobb utasszállító repülőgépe

Visszatért az égre a világ legnagyobb utasszállító repülőgépe

„Az utasok szeretik a gépet” – nyilatkozta a Korean Airlines vezetője.

Az ikonikus Airbus A380 szuperjumbo a világ legnagyobb utasszállító repülőgépe, azonban a járvány előtt és a pandémia ideje alatt úgy tűnt, kegyvesztetté vált. Számos légitársaság, így többek között az Air France is kivonta a flottájából az óriási, emeletes repülőgépeket,

a Thai Airways és a Malaysia Airlines pedig el is adta ezeket.

A járványügyi enyhítésekkel párhuzamosan azonban jelentősen megugrott az utazási kedv,

több légitársaság pedig úgy döntött, újra üzembe helyezi a szuperjumbókat.

A Singapore Airlines és a Qantas már szállított is utasokat a legendás Airbus A380-nal, de hamarosan a japán ANA és a dél-koreai Asiana Airlines is beáll a sorba.

Walter Cho vezérigazgató egy iparági rendezvényen bejelentette: a Korean Airlines is hamarosan újra visz vele utasokat, első körben tíz szuperjumbóból hármat állítanak üzembe. Ahogy fogalmazott:

ez egy nagyon jó repülőgép azokon az útvonalakon, amelyek iránt nagy a kereslet.

Carsten Spohr vezérigazgató szerint a Lufthansa is azon gondolkodik, hogy szuperjumbóikkal visszatérjenek az égre, azonban pilótáik közül csupán tizennégyen rendelkeznek megfelelő képesítéssel ahhoz, hogy a világ legnagyobb repülőjét vezessék.

A Cirium légiközlekedési adatelemző cég információi szerint jelenleg több mint száz A380-as tért vissza a levegőbe, míg 2020 áprilisában csupán négy szállított utasokat. A szuperjumbókból összesen kétszáznegyvenkét darab készült, 2019-ben pedig az Airbus leállította az új modellek gyártását a kereslet hiányára hivatkozva. A legtöbb szuper jumbóval az Emirates rendelkezik, a flottájában százhuszonhárom Airbus A380-as található meg.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

szuper jumbo | Airbus A380 | budapesti repülőtér

FOLYTASD EZZEL

Nagyon morbid szabály lépett életbe az egyik francia kisvárosban: temetési kauciót kell fizetni a Mont Blanc megmászásához

Ezért nem szabad értékelést írni egy szállodáról, ha rossz az idő

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom