Close
Visszatért az égre a világ legnagyobb utasszállító repülőgépe

Visszatért az égre a világ legnagyobb utasszállító repülőgépe

„Az utasok szeretik a gépet” – nyilatkozta a Korean Airlines vezetője.

Az ikonikus Airbus A380 szuperjumbo a világ legnagyobb utasszállító repülőgépe, azonban a járvány előtt és a pandémia ideje alatt úgy tűnt, kegyvesztetté vált. Számos légitársaság, így többek között az Air France is kivonta a flottájából az óriási, emeletes repülőgépeket,

a Thai Airways és a Malaysia Airlines pedig el is adta ezeket.

A járványügyi enyhítésekkel párhuzamosan azonban jelentősen megugrott az utazási kedv,

több légitársaság pedig úgy döntött, újra üzembe helyezi a szuperjumbókat.

A Singapore Airlines és a Qantas már szállított is utasokat a legendás Airbus A380-nal, de hamarosan a japán ANA és a dél-koreai Asiana Airlines is beáll a sorba.

Walter Cho vezérigazgató egy iparági rendezvényen bejelentette: a Korean Airlines is hamarosan újra visz vele utasokat, első körben tíz szuperjumbóból hármat állítanak üzembe. Ahogy fogalmazott:

ez egy nagyon jó repülőgép azokon az útvonalakon, amelyek iránt nagy a kereslet.

Carsten Spohr vezérigazgató szerint a Lufthansa is azon gondolkodik, hogy szuperjumbóikkal visszatérjenek az égre, azonban pilótáik közül csupán tizennégyen rendelkeznek megfelelő képesítéssel ahhoz, hogy a világ legnagyobb repülőjét vezessék.

A Cirium légiközlekedési adatelemző cég információi szerint jelenleg több mint száz A380-as tért vissza a levegőbe, míg 2020 áprilisában csupán négy szállított utasokat. A szuperjumbókból összesen kétszáznegyvenkét darab készült, 2019-ben pedig az Airbus leállította az új modellek gyártását a kereslet hiányára hivatkozva. A legtöbb szuper jumbóval az Emirates rendelkezik, a flottájában százhuszonhárom Airbus A380-as található meg.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

Airbus A380 | budapesti repülőtér | szuper jumbo

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Elképesztő mennyiségű magyarországi utasra számít a Wizz Air

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom