Close
Haza lehet vinni egy darabot az egyik ismert légitársaság ikonikus szuperjumbójából

Haza lehet vinni egy darabot az egyik ismert légitársaság ikonikus szuperjumbójából

Az Airbus A380-ast hamarosan kivonják a forgalomból, úgyhogy az Emirates megkezdte az egyik első szuperjumbójának levetkőztetését.

A légitársaság jelenleg a hajtóműveket, a futóműveket és a repülésvezérlő alkatrészeket menti ki az első repülőgépből, amely a Dubaj és New York közötti kereskedelmi útvonalon közlekedett. Jelentős másodlagos piac hiányában a társaságnak nincs más választása, minthogy a gépet lecsupaszítsa, és darabjait alkatrészenként eladja.

A szuperjumbo bútorzatát és belső tereinek egyéb részeit emléktárgyként értékesítik. A bevétel egy részét a légitársaság jótékonysági alapítványa kapja, amely a mélyszegénységben élő gyermekeket segíti. Az Emirates szerint a felismerhető dizájnelemeket – például a repülőgép bárpultját – egyedi bútorként hasznosítják újra.

A dubaji légitársaság volt az egyik legkorábbi felhasználója a világ legnagyobb utasszállító repülőgépének, melyet kétszintes kabinjai, négy hajtóműve és 525 utas befogadására alkalmas fedélzete miatt szuperjumbónak neveztek el.

Az Emirates még 2008-ban vásárolta meg az első A380-ast. A társaság 2019-ben viszont csökkentette az erre a típusra vonatkozó megrendeléseit, és inkább az A350-est és az A330neót preferálta, nem sokkal később pedig az Airbus bejelentette, hogy 2021-re felhagy az A380-as gyártásával.

Az Emirates volt egyébként a típus legnagyobb megrendelője, az évek során 118 szuperjumbóra adott le igénylést.

„Ez egy elegáns és méltó megoldás az ikonikus repülőgép és egyben a zászlóshajónk nyugdíjazására” – nyilatkozta Tim Clark, az Emirates elnöke. A társaság azt is közölte, hogy a szuperjumbo továbbra is kulcsszerepet fog játszani a flottájában, és új, prémium turistaosztályú megoldással kívánja bővíteni a meglévő A380-asait.

„Az Emirates a következő két évtizedben is ennek a tágas és modern repülőgépnek a legnagyobb üzemeltetője lesz” – mondta az elnök.

Korábban megírtuk, hogy az Emirates az utazási enyhítésekkel párhuzamosan fokozatosan újraindítja járatait, a következő hat hónapban világszerte háromezer légiutas-kísérőt és ötszáz reptéri alkalmazottat toboroz dubaji központjába. Emellett a légitársaság bővíti budapesti ügyfélkapcsolati központját is, ahová harminc új munkatársat várnak.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

bútorok | értékesít | alkatrészek | szuperjumbo | emirates

FOLYTASD EZZEL

Ebben az országban most inkább ne szálljunk be az alternatív taxiba

Erre indulj, ha Horvátország kicsiny Velencéit keresed!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram