Close
Szuperjumbókat vet be mindössze egyórás útjaira az egyik légitársaság

Szuperjumbókat vet be mindössze egyórás útjaira az egyik légitársaság

Visszatér a nagy kedvenc.

Hatalmas méretének és híresen csendes fedélzeti körülményeinek köszönhetően az Airbus A380-ast eredetileg hosszú távú repülésekre tervezték, de novembertől a Singapore Airlines mindössze hatvanperces utakra fogja bevetni a szuperjumbókat.

Mindez azt jelenti, hogy a Szingapúrból a malajziai Kuala Lumpurba tartó járatokon ülők vélhetően a legrövidebb ideig repülő A380-asok fedélzetén utazhatnak.

A Singapore Airlines megerősítette, hogy az A380-ast “ad hoc jelleggel” heti több alkalommal is használják a két célallomás között november elejétől december elejéig, valamint nemrégiben azt is bejelentette, hogy november közepétől újra üzembe helyezi a földön rekedt A380-asait a jóval hosszabb Szingapúr–London járatokon is.

A légitársaság szerint két fő oka van a visszatérésnek: az egyik az üzemeltetési igények, a másik pedig az A380-asnak az utasok körében tapasztalható vonzereje. “Az A380-as egy csodálatos repülőgép – mondta a társaság szóvivője.  – Vannak, akik kifejezetten azért foglalnak jegyet, hogy azon repülhessenek.”

Nem a Singapore Airlines az egyetlen légitársaság, amely ősszel egyszeri rövid távú szuperjumbo-járatokat indít. A British Airways november elejétől szintén A380-asokat küld Londonból bizonyos  európai célállomásokra, méghozzá a légitársaság szerint azért, hogy “lehetővé tegye a személyzet megismerkedését” a géppel transzatlanti járatokra való visszatérés előtt.

Bár a légitársaság hivatalosan még nem erősítette meg, hogy mely európai járatokon fognak közlekedni a gépek, de a foglalási oldalon kiderül, hogy a London–Frankfurt és London–Madrid útvonalakon veti be az A380-ast.

Egy ideig úgy tűnt, hogy a Covid a szuperjumbo – amelyet az Airbus már nem gyárt – végét is jelenti, hiszen olyan légitársaságok, mint a Lufthansa és az Air France már nyugdíjazták a típust, a Singapore Airlines, a British Airways, valamint az Emirates, a Qantas és az All Nippon Airways viszont  továbbra is elkötelezettek az A380-as mellett.

(Forrás: CNN, fotók: Getty Images)

repülés | repülőgép | járat | Singapore Airlines | szuperjumbo

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram