Close
Ezzel az új opcióval könnyebb lesz átvészelni a hosszú repülőutakat az egyik légitársaságnál

Ezzel az új opcióval könnyebb lesz átvészelni a hosszú repülőutakat az egyik légitársaságnál

Nincs annál nagyobb áldás, mint amikor egy éjszakai repülőjáratra felszállva felfedezzük, hogy az egész üléssor a miénk. A Lufthansánál ettől a hónaptól mindez már nem csupán a szerencsén múlik. 

A légitársaság Sleeper’s Row néven augusztus 2-tól olyan opciót kínál a tiezenegy órás vagy annál hosszabb járataira,

mely szerint az utas egy teljes, azaz három-négy ülésből álló sort lefoglalhat a repülés időtartamára.

“Az ajánlat egy kényelmes, Business Class-minőségű párnával, takaróval és matracbetéttel egészül ki, tehát az utasok az üléseken fekve sokkal kipihentebben érkezhetnek meg a célállomásukra” – olvasható a légitársaság sajtóközleményében. Egy speciális biztonsági öv garantálja, hogy az utasok végig biztonságban legyenek az utazás során, illetve a Sleeper’s Row-t foglalók elsőbbségi beszállásban is részesülnek.

A Sleeper’s Row ára nagyjából 190 dollártól (57 ezer forinttól) indul, és az útvonaltól függően 272 dollárig (82 ezer fortintig) emelkedhet. Valamennyi járaton három ilyen luxusülőhely található. A két méternél magasabb utasoknak viszont számolniuk kell azzal, hogy nem tudnak teljesen kinyújtózni, mivel a Lufthansa turistaosztályain négy ülés esetén sincs számukra elég hely.

A légitársaság tavaly év végén a Frankfurt-Sao Paulo járatain több héten át tesztelte a Sleeper’s Row-t, a próbaút során kapott visszajelzések rengeteget segítettek az új funkció kialakításában. Hasonlóképpen járt el az Air New Zealand is, amely SkyNest néven a turistaosztály hátsó részében alakított ki egy bunkert, benne hat fekvőhellyel.

A légiközlekedés a világjárvány okozta gazdasági válság egyik legkomolyabb áldozata volt, ami a körülmények ismeretében aligha lehetne meglepő: mi szükségünk lett volna légitársaságokra akkor, amikor a lakásból sem nagyon tehettük ki a lábunkat? A helyzet azonban hónapról hónapra javul, annak ellenére, hogy a világ különböző országai teljesen eltérő ütemben haladnak a nyitás felé. Radó Andrással, a Wizz Air szenior vállalati kommunikációs menedzserével beszéltünk a repülés jelenéről és jövőjéről, Abu Dhabi fontosságáról, és arról, hogy miért jelenthet új fejezetet az egységes európai uniós vakcinaigazolás bevezetése.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

repülőjárat | opció | lufthansa | utazás | foglalás

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram