Close
Ajándékozzunk virágot édesanyánknak!

Ajándékozzunk virágot édesanyánknak!

A gyerekek – bárhol is legyenek a világban – május első vagy második vasárnapján nagy örömmel és izgalommal készülnek édesanyjuk köszöntésére. Felnőttként alábbhagy a gyermeki izgatottság, helyét lassan felváltja a hála és a tisztelet.

Az anyai szeretet semmivel nem összehasonlítható, pótolhatatlan kötelék. Éppen ezért anyák és gyermekeik számára ugyanolyan fontos ünnep az anyák napja.

Miért a virág?

Anyák napján a gyerekek saját készítésű ajándékkal, édességgel, átvállalt házimunkával fejezik ki édesanyjuk iránt érzett szeretetüket. Vannak, amik viszont nem maradhatnak el egy köszöntés mellől sem, ezek az anyák napi virágok. A virágnak minden anya és nagymama örül. Egy gyönyörű virágcsokorral, néhány kedves szóval, vagy verssel kifejezhetjük hálánkat ezen a jeles napon.

Milyen virággal készüljünk anyák napjára?

Néhány évtizeddel ezelőtt rendszerint illatos orgonával köszöntöttük édesanyánkat, azonban sajnos a klímaváltozás miatt ez már szinte lehetetlen, mert anyák napjára a legtöbb helyen már elvirágzik az orgona. Helyette azonban számtalan szebbnél szebb növény kárpótol minket a virágboltok kínálatában.

A legtöbb virág ajándékozásának jelentését a szerelemmel hozzák összefüggésbe, pedig mást is szimbolizálhatnak. Következzen egy rövid felsorolás a teljesség igénye nélkül:

  • A bazsarózsa a hosszú és boldog élet jelképe, a fehér rózsa a tisztaság szimbóluma, míg egy rózsacsokorral hálát fejezünk ki. A sárga az irigység színe, de ha édesanyánknak a sárga rózsa a kedvenc virága, bátran ajándékozzuk meg vele.
  • A tulipán az egyik legnépszerűbb tavaszi virág. Letisztult, elegáns virága és gyönyörű színei vonzzák a tekintetet.
  • Az illatos gyöngyvirág minden évben anyák napja környékén nyílik. A népi hagyományok szerint gyöngyvirágot a megbecsülés jeleként adunk szerettünknek.
  • Az egyszerű, de roppant elegáns kála a szépséget jelképezi. Cserepes virágként vagy csokorba kötve elegáns ajándék, azonban önmagában egy szál is megállja a helyét.
  • A liliom a tisztaság, az ártatlanság jelképe, de a remény és a szeretet szimbólumának is tartják.
  • Az orchidea egy különleges, exkluzív növény, melynek ajándékozásával elismerésünket fejezzük ki az ajándékozott személy felé.

Virágküldés a távolból

Az elmúlt évek gazdasági, megélhetési problémái vagy a pandémia sokunkat akadályoz abban, hogy személyesen köszöntsük fel édesanyánkat. Mivel azonban nem maradhat el az anyák napjára virág küldés, megbízható segítséget nyújt a virágküldő szolgáltatás, melyben nyugodtan támaszkodhatunk a Meglepetesem.hu közreműködésére.

Legyen szó szálas vagy kaspós virágról, virágcsokorról vagy -kosárról, kiválasztjuk a nekünk tetszőt és megrendeljük; ők pedig házhoz szállítják. Ilyen egyszerű!

Bármilyen virágot is válasszunk, mindig tartsuk szem előtt édesanyánk ízlését, stílusát, hogy mindenképpen örömét lelje a meglepetésben.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

5+1 szuper játék, amivel visszarepülhetsz a gyerekkorodba!

Egészségbiztosítás tippek – segítség a választásban

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram