Close
Meglepően sokan vannak, akik soha többé nem akarnak utazni

Meglepően sokan vannak, akik soha többé nem akarnak utazni

A Morning Consult üzleti tanácsadó cég több mint 16 ezer embert kérdezett meg az utazási szokásairól világszerte.

A felmérésből, melyet Ausztráliában, Brazíliában, Kanadában, Kínában, Franciaországban, Németországban, Indiában, Olaszországban, Japánban, Mexikóban, Oroszországban, Dél-Koreában, Spanyolországban, Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban végeztek, az is kiderült többek között, hogy mely ország lakosai mozdulnak ki a legkevésbé szívesen.

Úgy tűnik, a japánok idegenkednek a leginkább az utazástól, a szigetországban a megkérdezettek 35 százaléka nyilatkozott úgy, hogy soha többé nem tervez utazást kikapcsolódás céljából.

Őket a dél-koreaiak követik, akiknek 15 százaléka zárkózik el az utazástól, majd Kína és az Egyesült Államok jön 14-14 százalékkal.

Az európaiak közül a franciák szeretnek a legkevésbé kimozdulni, tíz százalékuk nem akarja kivenni a részét az efféle élményekből, míg a briteknek nyolc, a spanyoloknak pedig hat százaléka választja az otthonülést.

Sokakat tartanak vissza a Covid miatti félelmek, de a gazdasági bizonytalanság, az emelkedő benzinárak, az infláció és a recessziós félelmek is közrejátszanak az utazási hajlandóság csökkenésében.

Az amerikaiaknak például 43 százaléka utazik kevesebbet a magas árak miatt.

Az üzleti utak szintén megfogyatkoztak, miután a cégek is felfedezték az online kapcsolattartás különböző módjait, és ez a csökkenés különösen Európában válhat tartóssá. A spanyolok között voltak a legtöbben, akik végleg leszámolnának a hagyományos céges utazások műfajával, amely helyett a bleisure, azaz félig szabadidős, félig üzleti utak válhatnak trenddé.

A nyári utazási káosz ugyanakkor sokaknak elvette a kedvét a repüléstől is, így nem kevesen választják inkább az autót a közlekedéshez, és a vonat is egyre népszerűbbé válik, többek között környezetvédelmi okokból.

Az is kiderült, hogy a magyarok mennyire szeretnek utazni, és merre érdemes indulnunk jövőre.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

felmérés | japán | utazási kedv

FOLYTASD EZZEL

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Februártól egy gonddal kevesebbjük lesz a Spanyolországba utazóknak

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram