Close
Ez az az utazási forma, ami egyre népszerűbb a világon

Ez az az utazási forma, ami egyre népszerűbb a világon

A munka és a magánélet közti határvonal manapság egyre inkább elmosódik, a jelenség pedig az utazási szokásainkra is hatással lehet. Ha ügyesen csináljunk, mindkettőre pozitív hatással.

A modern technológiának és a munkamódszerek átalakulásának köszönhetően ma már bevett dolog, hogy egy blogger Bali szigetéről posztoljon, egy menedzser a sífelvonón ülve válaszolja meg az üzeneteit, vagy egy szabadúszó újságíró home office-ból írja meg a cikkeit, mint ahogyan az sem elképzelhetetlen, hogy egy kreatívügynökség alkalmazottai pingpongozás vagy videojátékozás közben ötletelnek. A lényeg, hogy a munka és a szabadidő egyre inkább összemosódik, éppen ezért válik egyre népszerűbb utazási formává a bleisure.

A bleisure kifejezés két szó kombinációján alapszik, ez a két szó pedig a business és a leisure, tehát az üzlet és a szabadidő keveredik egymással. Például, ha valakinek munkaügyben négy napra el kell utaznia Párizsba, de egy konferenciatermen kívül a város valódi látványosságait is szeretné megtekinteni, simán dönthet úgy, hogy ott marad a hétvégére lazítani és várost nézni, vagy csak napozgatni egy kicsit a medence partján.

Tehát nem egy olyan nyári vakációról van szó, amit az ember hónapokkal előtte elkezd megszervezni, hanem sokkal inkább egy alkalom szülte kis kiruccanásról.

Az alkalom megragadásáról, hogy anélkül tölthet az ember pár napot egy idegen városban, hogy ki kéne vennie egy egész hét szabadságot, vagy saját zsebből kelljen kifizetnie a repülőjegyet.

Ez a trend pedig a jelek szerint egyre népszerűbbé válik, ráadásul nem csak a fiatalok körében. Egy nemrégiben készült felmérés arra jutott, hogy generációtól függetlenül szívesen kötik össze a munkavállalók az üzleti útjaikat némi vakációzással. Ez a párosítás pedig kifejezetten jó hatással van az elégedettségükre, a karrierükre, a munka és a magánélet egyensúlyára, és persze az alkalmazottak pénztárcájára is.

Ami pedig a másik oldalt illeti, a munkáltató részére is hasznos lehet a dolog, hiszen a munkavállalók a pár nap pihenés után kipihenten, boldogan és fókuszálva térnek vissza a munkába, ráadásul a statisztikák szerint a lojalitásuk is erősödik az adott vállalat iránt.

Néhány nappal korábban arról is írtunk, mely városokban számolhatunk a legmagasabb kiadásokkal egy üzleti út során,

talán ez is érdekelhet:

(Képek: Getty Images)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom