Ez az az utazási forma, ami egyre népszerűbb a világon

A munka és a magánélet közti határvonal manapság egyre inkább elmosódik, a jelenség pedig az utazási szokásainkra is hatással lehet. Ha ügyesen csináljunk, mindkettőre pozitív hatással.

A modern technológiának és a munkamódszerek átalakulásának köszönhetően ma már bevett dolog, hogy egy blogger Bali szigetéről posztoljon, egy menedzser a sífelvonón ülve válaszolja meg az üzeneteit, vagy egy szabadúszó újságíró home office-ból írja meg a cikkeit, mint ahogyan az sem elképzelhetetlen, hogy egy kreatívügynökség alkalmazottai pingpongozás vagy videojátékozás közben ötletelnek. A lényeg, hogy a munka és a szabadidő egyre inkább összemosódik, éppen ezért válik egyre népszerűbb utazási formává a bleisure.

A bleisure kifejezés két szó kombinációján alapszik, ez a két szó pedig a business és a leisure, tehát az üzlet és a szabadidő keveredik egymással. Például, ha valakinek munkaügyben négy napra el kell utaznia Párizsba, de egy konferenciatermen kívül a város valódi látványosságait is szeretné megtekinteni, simán dönthet úgy, hogy ott marad a hétvégére lazítani és várost nézni, vagy csak napozgatni egy kicsit a medence partján.

Tehát nem egy olyan nyári vakációról van szó, amit az ember hónapokkal előtte elkezd megszervezni, hanem sokkal inkább egy alkalom szülte kis kiruccanásról.

Az alkalom megragadásáról, hogy anélkül tölthet az ember pár napot egy idegen városban, hogy ki kéne vennie egy egész hét szabadságot, vagy saját zsebből kelljen kifizetnie a repülőjegyet.

Ez a trend pedig a jelek szerint egyre népszerűbbé válik, ráadásul nem csak a fiatalok körében. Egy nemrégiben készült felmérés arra jutott, hogy generációtól függetlenül szívesen kötik össze a munkavállalók az üzleti útjaikat némi vakációzással. Ez a párosítás pedig kifejezetten jó hatással van az elégedettségükre, a karrierükre, a munka és a magánélet egyensúlyára, és persze az alkalmazottak pénztárcájára is.

Ami pedig a másik oldalt illeti, a munkáltató részére is hasznos lehet a dolog, hiszen a munkavállalók a pár nap pihenés után kipihenten, boldogan és fókuszálva térnek vissza a munkába, ráadásul a statisztikák szerint a lojalitásuk is erősödik az adott vállalat iránt.

Néhány nappal korábban arról is írtunk, mely városokban számolhatunk a legmagasabb kiadásokkal egy üzleti út során,

talán ez is érdekelhet:

Csak vastag pénztárcával a zsebben érdemes megcélozni ezeket a nagyvárosokat

Akinek a munkája megköveteli a sok-sok utazást, nyilván tisztában van vele, milyen költségekre számíthat egy üzleti út során. Most azokat a városokat soroljuk fel, ahol a legnagyobb kiadásokkal kell számolni.

(Képek: Getty Images)

üzlet | szabadidő | munka | bleisure | vakáció

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom