Close
Ebben a szalonban a borotvapamacs mellett a tenger hullámai is simogatnak

Ebben a szalonban a borotvapamacs mellett a tenger hullámai is simogatnak

Akad néhány város a világban, amelyre elsüthető az Itt aztán tényleg bármi lehetséges közhely. Dubaj ilyen.

Merthogy az Egyesült Arab Emírségek kedvelt metropoliszában egy ideje a megkaphatjuk a klasszikus New York-i barber shop-élményt – a strandon.

A prémium szolgáltatásnak számító helyi Akin borbélyai ugyanis gondoltak egyet. és kiköltöztették az üzletüket a partra.

Az anyaghasználatból azért egyértelműen látszik, hogy Dubajban vagyunk, mert végtelenül elegáns, kissé talán túl sterilnek is ható egységet nyitottak Akin Barberék.

A londoni Jonathan Ashmore építész szerint az egyik legnagyobb kihívást a hely hiánya és a tenger közelsége jelentette, és tekintettel a lokációra, valamint Dubaj szinte egész évben szikrázó napsugaraira, egy frissnek és fiatalosnak ható, világos szalont igyekeztek felhúzni.

Természetesen megkapunk itt minden szolgáltatást, ami egy tradicionális barber shopra jellemző a hajvágástól kezdve a szakállnyíráson át a borotválásig, plusz vásárolhatunk különféle kozmetikai és divatos termékeket is.

Egyszerre maximum négy vendég frizuráján és/vagy arcszőrzetén tudnak csak dolgozni a nagy teherbírású fodrászszékekben, tehát úgy tűnik, inkább a minőségre mentek rá a mennyiség helyett a mindössze harmincnyolc négyzetméteres szalonban.

A hagyományos barber shop-elemek közül néhányat (parketta, mozaikcsempe) azért megtartó szalonban a munkaállomásokon kívül helyet kapott még egy elegáns pad, ahol az ügyfelek várakozhatnak, és közben a megvásárolható kiegészítők kínálatát mustrálhatják.

A magunk részéről megígérhetjük, hogy a következő dubaji utazásunk előtt otthon messzire elkerüljük a borotvát és hajvágót, hogy kipróbáljuk, milyen érzés, amikor egy forró strandon bízzuk rá magunkat a borbélyra.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Anarchitect)

borotválás | szolgáltatás | Akin Barbers | strand | borbély

FOLYTASD EZZEL

A csendes egyszerűség szinonimája lehetne ez az art decóból inspirálódott enteriőr

A lombokat követve kanyarog ez a liliom alakú brazil ház

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom