Close
Ebben a szalonban a borotvapamacs mellett a tenger hullámai is simogatnak

Ebben a szalonban a borotvapamacs mellett a tenger hullámai is simogatnak

Akad néhány város a világban, amelyre elsüthető az Itt aztán tényleg bármi lehetséges közhely. Dubaj ilyen.

Merthogy az Egyesült Arab Emírségek kedvelt metropoliszában egy ideje a megkaphatjuk a klasszikus New York-i barber shop-élményt – a strandon.

A prémium szolgáltatásnak számító helyi Akin borbélyai ugyanis gondoltak egyet. és kiköltöztették az üzletüket a partra.

Az anyaghasználatból azért egyértelműen látszik, hogy Dubajban vagyunk, mert végtelenül elegáns, kissé talán túl sterilnek is ható egységet nyitottak Akin Barberék.

A londoni Jonathan Ashmore építész szerint az egyik legnagyobb kihívást a hely hiánya és a tenger közelsége jelentette, és tekintettel a lokációra, valamint Dubaj szinte egész évben szikrázó napsugaraira, egy frissnek és fiatalosnak ható, világos szalont igyekeztek felhúzni.

Természetesen megkapunk itt minden szolgáltatást, ami egy tradicionális barber shopra jellemző a hajvágástól kezdve a szakállnyíráson át a borotválásig, plusz vásárolhatunk különféle kozmetikai és divatos termékeket is.

Egyszerre maximum négy vendég frizuráján és/vagy arcszőrzetén tudnak csak dolgozni a nagy teherbírású fodrászszékekben, tehát úgy tűnik, inkább a minőségre mentek rá a mennyiség helyett a mindössze harmincnyolc négyzetméteres szalonban.

A hagyományos barber shop-elemek közül néhányat (parketta, mozaikcsempe) azért megtartó szalonban a munkaállomásokon kívül helyet kapott még egy elegáns pad, ahol az ügyfelek várakozhatnak, és közben a megvásárolható kiegészítők kínálatát mustrálhatják.

A magunk részéről megígérhetjük, hogy a következő dubaji utazásunk előtt otthon messzire elkerüljük a borotvát és hajvágót, hogy kipróbáljuk, milyen érzés, amikor egy forró strandon bízzuk rá magunkat a borbélyra.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Anarchitect)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom