Close
Ebben a szalonban a borotvapamacs mellett a tenger hullámai is simogatnak

Ebben a szalonban a borotvapamacs mellett a tenger hullámai is simogatnak

Akad néhány város a világban, amelyre elsüthető az Itt aztán tényleg bármi lehetséges közhely. Dubaj ilyen.

Merthogy az Egyesült Arab Emírségek kedvelt metropoliszában egy ideje a megkaphatjuk a klasszikus New York-i barber shop-élményt – a strandon.

A prémium szolgáltatásnak számító helyi Akin borbélyai ugyanis gondoltak egyet. és kiköltöztették az üzletüket a partra.

Az anyaghasználatból azért egyértelműen látszik, hogy Dubajban vagyunk, mert végtelenül elegáns, kissé talán túl sterilnek is ható egységet nyitottak Akin Barberék.

A londoni Jonathan Ashmore építész szerint az egyik legnagyobb kihívást a hely hiánya és a tenger közelsége jelentette, és tekintettel a lokációra, valamint Dubaj szinte egész évben szikrázó napsugaraira, egy frissnek és fiatalosnak ható, világos szalont igyekeztek felhúzni.

Természetesen megkapunk itt minden szolgáltatást, ami egy tradicionális barber shopra jellemző a hajvágástól kezdve a szakállnyíráson át a borotválásig, plusz vásárolhatunk különféle kozmetikai és divatos termékeket is.

Egyszerre maximum négy vendég frizuráján és/vagy arcszőrzetén tudnak csak dolgozni a nagy teherbírású fodrászszékekben, tehát úgy tűnik, inkább a minőségre mentek rá a mennyiség helyett a mindössze harmincnyolc négyzetméteres szalonban.

A hagyományos barber shop-elemek közül néhányat (parketta, mozaikcsempe) azért megtartó szalonban a munkaállomásokon kívül helyet kapott még egy elegáns pad, ahol az ügyfelek várakozhatnak, és közben a megvásárolható kiegészítők kínálatát mustrálhatják.

A magunk részéről megígérhetjük, hogy a következő dubaji utazásunk előtt otthon messzire elkerüljük a borotvát és hajvágót, hogy kipróbáljuk, milyen érzés, amikor egy forró strandon bízzuk rá magunkat a borbélyra.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Anarchitect)

dubaj | strand | tengerpart | fodrászat | borotválás

FOLYTASD EZZEL

Így néz ki Frank Sinatra egykori otthona

Bárki megszállhat abban a dubaji penthouse-ban, amiért még Beyoncé is rajong

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram