Close
Elképesztően heves vitákat vált ki, hogy akadálymentesítették az Akropoliszt

Elképesztően heves vitákat vált ki, hogy akadálymentesítették az Akropoliszt

Te melyik oldal csatasorába állnál?

Az elmúlt hónapokban olyan dolgok történtek az athéni Akropolisznál, ami a történészeknél és a régészeknél kiverte a biztosítékot;

akadálymentesítették ugyanis az ókori épületet, hogy a mozgáskorlátozottak is könnyen megközelíthessék.

A Reuters cikkéből kiderül, hogy a járvány alatt a világhírű épület mellé egy betonfeljárót emeltek, emellett pedig lift is épült, hogy a mozgáskorlátozottak is láthassák a világ egyik leghíresebb épületét. A volt miniszterelnök, Aléxis Cíprasz teljes mértékben ellenzi a beruházásokat, mondván, megszentségtelenítik a világörökség részének számító épületet:

Hagyják abba a görög kulturális örökség meggyalázását, ne változtassanak semmit a helyszínen!

A kulturális miniszter, Lina Mendoni (akinek véleményét a teljes Akropoliszért és területéért felelős testület támogatja), ezzel szemben úgy véli, hogy ezzel azoknak is lehetőséget adnak, hogy lássák az Akropoliszt, akiknek amúgy sosem lenne lehetőségük rá:

Sok tolószékes embert láttam, akik először jutottak fel az Akropoliszra és nagyon boldogok voltak. Szerintem nagyon fontos, hogy elérhetővé tegyük mindenki számára ezt a több ezer éves kulturális örökséget.

Te melyik álláspontot támogatod?

(Forrás. Reuters, Index)

görög | akropolisz | világörökség | görögország | kulturális örökség

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram