Close
Elképesztően heves vitákat vált ki, hogy akadálymentesítették az Akropoliszt

Elképesztően heves vitákat vált ki, hogy akadálymentesítették az Akropoliszt

Te melyik oldal csatasorába állnál?

Az elmúlt hónapokban olyan dolgok történtek az athéni Akropolisznál, ami a történészeknél és a régészeknél kiverte a biztosítékot;

akadálymentesítették ugyanis az ókori épületet, hogy a mozgáskorlátozottak is könnyen megközelíthessék.

A Reuters cikkéből kiderül, hogy a járvány alatt a világhírű épület mellé egy betonfeljárót emeltek, emellett pedig lift is épült, hogy a mozgáskorlátozottak is láthassák a világ egyik leghíresebb épületét. A volt miniszterelnök, Aléxis Cíprasz teljes mértékben ellenzi a beruházásokat, mondván, megszentségtelenítik a világörökség részének számító épületet:

Hagyják abba a görög kulturális örökség meggyalázását, ne változtassanak semmit a helyszínen!

A kulturális miniszter, Lina Mendoni (akinek véleményét a teljes Akropoliszért és területéért felelős testület támogatja), ezzel szemben úgy véli, hogy ezzel azoknak is lehetőséget adnak, hogy lássák az Akropoliszt, akiknek amúgy sosem lenne lehetőségük rá:

Sok tolószékes embert láttam, akik először jutottak fel az Akropoliszra és nagyon boldogok voltak. Szerintem nagyon fontos, hogy elérhetővé tegyük mindenki számára ezt a több ezer éves kulturális örökséget.

Te melyik álláspontot támogatod?

40% Nagyon támogatom az akadálymentesítést, mivel így mindenki feljuthat erre a helyszínre
60% Nem támogatom, nem szabadna hozzányúlni egy világörökségi helyszínhez

(Forrás. Reuters, Index)

FOLYTASD EZZEL
A korábban már feloldott járványügyi korlátozások visszaállítása mellett döntöttek Oroszországban
Csillagászati összegért kelt el a tizenöt perces űrútra szóló jegy
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom