Close
Ilyen túlélőtábort építenek az Emírségekben

Ilyen túlélőtábort építenek az Emírségekben

Ras Al Khaimah (Rász el-Haima), amely az Egyesült Arab Emirátusok legészakibb és egyik legkedveltebb üdülőhelye, bemutatta új turisztikai vízióját. Az elkövetkező pár évben óriási beruházások várhatóak a Hajar-hegység és legmagasabb hegycsúcsa, Jebel Jais vonzáskörzetében, amelyek fókuszában a környezettudatosság áll, és tökéletes választást nyújtanak majd azok számára, akik a mindennapi életből kiszakadva a természetben vágynak aktív kikapcsolódásra.

Ras Al Khaimah érintetlen tengerpartjai, lenyűgöző sivatagjai és látványos hegyvonulatai évek óta töretlen népszerűségnek örvendenek az utazók körében.

Ahhoz azonban, hogy ezt a természeti örökséget megőrizzék és Ras Al Khaimah a 2030-ra prognosztizált, évi hárommillió látogatót felelősségteljesen tudja fogadni, környezettudatos turizmusra és fenntartható megoldásokra van szükség.

Alison Grinnell, a Ras Al Khaimah Hospitality Holding igazgatója úgy fogalmazott: a Ras Al Khaimah egyre népszerűbb úti cél az Emírségeken belül, ahol a látogatók testközelből ismerkedhetnek meg a Hajar-hegység látványos domborzatával és természeti kincseivel.

A mostani fejlesztések azt a célt szolgálják, hogy a régió tovább erősítse fenntartható turisztikai pozícióját és ideális választás legyen azok számára, akik

kalandokra és szabadtéri élményekre vágynak, vagy egyszerűen csak el akarnak menekülni a természetbe a városi élet elől.

A fejlesztések egyik fő attrakciója, a 1840 méter hosszú és mintegy nyolc percen át igazi adrenalin fröccsöt garantáló új szánkópálya Jais Sledder néven idén februárban nyílt meg. Jais Wing néven a közel-keleti régió első siklóernyős pályáját hamarosan birtokba vehetik a repülés szerelmesei, míg

a Jais Swing névre keresztelt dupla köteles hinta izgalmat és lenyűgöző hegyi panorámát ígér a turistáknak.

Az Hajar-hegység legmagasabb csúcsának, a Jebel Jais közelében 2022-ben öt vadonatúj szállás épül a fenntartahatóság jegyében. Ezek közül az Earth Altitude néven egy 15 szobás, pop-up öko-hotel nyílik, a Cloud7 Camp beruházás során harminc glamping szálláshely kerül kialakításra, míg a Saij, Mantis Collection Mountain Lodge luxusszállás természettudatos kivitelezéssel, vezetett hegyi túrákkal várja majd a látogatóit 2023-tól.

Az aktív sportokat és adrenalin kalandokat kedvelő utazók számára is új szolgáltatásokkal bővül Jebel Jais színes palettája.

A kirándulást kedvelőknek kialakítottak egy új tizenhat kilométeres túraútvonalat, a sziklamászás szerelmesei kipróbálhatják a kezdő szinttől az extrém függőleges mászásig újonnan kialakított Jais Via Ferrata útvonalakat, a kérékpározás megszállotjai pedig felpattanhatnak a tíz újonnan átadott elektromos bicikli valamelyikére, amellyel egyénileg vagy vezetett túra keretében fedezhetik fel az Egyesült Arab Emírségek lenyűgöző hegyláncolatának látnivalóit.

A világ első „túlélő” táborában, a Bear Grylls Explorersben lehetőség lesz négy, nyolc, illetve huszonnégy órás kurzusokra jelentkezni mind egyének, mind gyermekes családosok számára.

És persze kihagyhatatlan program Ras Al Khaimah egyik legfőbb attrakciója a Jebel Jais Zipline, a világ leghosszabb drótkötél pályája, ami 160 km/óra feletti sebességgel 2,83 km-en keresztül garantálja a felejthetetlen, pulzusszám-emelő légi kalandokat.

túlélőtábor | kirándulás | emírség | utazás | egyesült arab emírségek

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram