Close
Könyvalakban kiadják Alan Rickman huszonöt évig írt naplóit

Könyvalakban kiadják Alan Rickman huszonöt évig írt naplóit

Ha megtudnád a színészlegenda legtitkosabb gondolatait, jön a te időd.

Könyvalakban adják ki a népszerű brit színész, Alan Rickman naplóit, amelyeket több mint huszonöt évig vezetett. A kötet 2022-ben kerülhet a boltokba – értesült a Variety.com. A Golden Globe- és BAFTA-díjas brit színész, aki több remek szerepe mellett nagyon sokan a Harry Potter-filmek Piton professzoraként ismernek, 2016-ban hunyt el.

Alan Rickman (Fotó: Mark Von Holden/WireImage)

A színész huszonhét kötetnyi kézzel írott naplója élete és pályafutása több mint huszonöt évét öleli fel. A naplókban a magánéletével és színészi munkáival kapcsolatos gondolatait is papírra vetette, barátságokról és politikáról is írt. Gyakori színházlátogatóként beszámolt a darabokról, amelyeket látott, és kulisszák mögötti történeteket is leírt a Harry Potter-filmek forgatásairól 2001 és 2011 között.

A naplókat a kilencvenes évek elején kezdte írni azzal a céllal, hogy egyszer majd megjelenjenek. Beszámolt filmszerepeiről, köztük az Igazából szerelem, az Értelem és érzelem, valamint a Galaxy Quest – Galaktitkos küldetés című produkciókról. Naplóit egészen haláláig vezette. A hasnyálmirigyrákban szenvedő, csodálatos színész hatvankilenc évesen hunyt el.

A naplók kiadási jogait a Canongate kiadó szerezte meg. A The Diaries of Alan Rickman címmel 2022-ben megjelenő könyv szerkesztője Alan Taylor. Rickman özvegye, Rima Horton a The Guardian-nek elmondta:

nagyon örül neki, hogy a Canongate kiadja a naplókat, amelyek nemcsak a színész Alan Rickmant mutatják be, hanem humorát, éles szemét, szakmai tudását és a művészet iránti elkötelezettségét is.

Taylor szerint Rickman írása

“anekdotikus, indiszkrét, szellemes, pletykás és teljesen őszinte”.

A naplók páratlan bepillantást engednek egy figyelemre méltó színész mindennapi életébe, akit az Egyesült Államokban éppúgy szerettek, mint az Egyesült Királyságban tette hozzá. Mi, hatalmas Rickman-rajongók, alig várjuk, hogy elolvashassuk.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Getty)

FOLYTASD EZZEL

Így fognak össze a túlélésért a hazai fitnesz- és edzőtermek

Egy neves egyiptológus azt állítja: megtalálta Nefertiti múmiáját

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram