Kiderült, melyik európai országban lehet a legkönnyebben állampolgársághoz jutni

A CanadaCIS kanadai bevándorlási hivatal tanulmányában megvizsgálta az egyes országokat aszerint, mennyire nehéz megszerezni az állampolgárságukat. A tíz legkönnyebben megszerezhető állampolgárság közé például a portugál is bekerült.

A hivatal a 2009 és a 2021 közötti adatokat vizsgálta meg. Ez alapján arra a következtetésre jutottak, hogy az Európai Unión kívüli országok állampolgárai

Svédországban jutnak a legegyszerűbben az állampolgársághoz,

minden tizedik kérelmező megkapja azt. Szintén viszonylag egyszerű hozzájutni a holland, a portugál és az izlandi okmányokhoz is.

Megvizsgálták azt is, hol a legnehezebb megszerezni az állampolgárságot. A tíz közé került Észtország, Lettország, Csehország és Litvánia is, ez utóbbi esetében a harmadik országbeli jelentkezők közül kevesebb mint egy százalék jut litván állampolgársághoz. Az európai országok között a legnehezebb a dán okmányokhoz való hozzáférés.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

ország | állampolgárság | Európa

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Az életörömöt ünnepli az ital, ami több egyszerű rumnál
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom