Close
Állandó otthonnak is elfogadnánk ezt a csodálatos michigani nyaralót

Állandó otthonnak is elfogadnánk ezt a csodálatos michigani nyaralót

Stílusosság és természetközeliség gyönyörű egyvelege a Lawless Park fái közt.

Cédrusból és palalemezekből épült meg ez a modern és elegáns nyaraló Chicagótól kétórányira, a Lawless Park nevű természetvédelmi terület szélén. A víkendház egy chicagói pár számára készült, akik évekig keresték a tökéletes telket a nyaralójukhoz: egy helyet, ahol lelassulhatnak, és minden pillanatban magukba szívhatják a természet finom szépségét.

A kétszázhuszonöt négyzetméteres épületért a Serl Lamaster Howe építésziroda felelt, akik mindent megtettek azért, hogy a stílusos nyaraló minden szegletéből lehessen látni a fákat. A T alakú házat kívülről időjárásálló anyagokkal burkolták, és igyekeztek olyan fákból építkezni, melyek őshonosak a környéken: tölgy, cédrus, nyárfa, juhar és kőris is szerepel a ház anyagai között.

Az otthonba az északi oldalról léphetünk be, vagy belépés nélkül időzhetünk el a teraszon. Bent pedig egy hálószoba mellett elhaladva érkezünk meg a tágas, amerikaikonyhás nappaliba. A terület emelkedése miatt északról délre haladva másfél méterrel lejjebb kerülünk, melyeket egy pár masszív tartógerendával hidaltak át az építészek. A kételemetes ház felső szintjén a nagyhálószoba kapott helyet, az alagsori részben pedig további alvóhelyiségeket alakítottak ki a vendégek számára.

A földszínekkel körülölelt ház meleg és barátságos, a nappali kandallója pedig csak hab a komfortérzet tortáján. Míg tavasztól őszig szinte csak zöld leveleket láthatnak a nyaralók, télen, a lombkoronák eltűnésével láthatóvá válik a víkendház előtti völgy is. És amilyen pazar, mi a magunk részéről mindegyik évszakban örömmel laknánk.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Tony Soluri)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom