Close
Állandó otthonnak is elfogadnánk ezt a csodálatos michigani nyaralót

Állandó otthonnak is elfogadnánk ezt a csodálatos michigani nyaralót

Stílusosság és természetközeliség gyönyörű egyvelege a Lawless Park fái közt.

Cédrusból és palalemezekből épült meg ez a modern és elegáns nyaraló Chicagótól kétórányira, a Lawless Park nevű természetvédelmi terület szélén. A víkendház egy chicagói pár számára készült, akik évekig keresték a tökéletes telket a nyaralójukhoz: egy helyet, ahol lelassulhatnak, és minden pillanatban magukba szívhatják a természet finom szépségét.

A kétszázhuszonöt négyzetméteres épületért a Serl Lamaster Howe építésziroda felelt, akik mindent megtettek azért, hogy a stílusos nyaraló minden szegletéből lehessen látni a fákat. A T alakú házat kívülről időjárásálló anyagokkal burkolták, és igyekeztek olyan fákból építkezni, melyek őshonosak a környéken: tölgy, cédrus, nyárfa, juhar és kőris is szerepel a ház anyagai között.

Az otthonba az északi oldalról léphetünk be, vagy belépés nélkül időzhetünk el a teraszon. Bent pedig egy hálószoba mellett elhaladva érkezünk meg a tágas, amerikaikonyhás nappaliba. A terület emelkedése miatt északról délre haladva másfél méterrel lejjebb kerülünk, melyeket egy pár masszív tartógerendával hidaltak át az építészek. A kételemetes ház felső szintjén a nagyhálószoba kapott helyet, az alagsori részben pedig további alvóhelyiségeket alakítottak ki a vendégek számára.

A földszínekkel körülölelt ház meleg és barátságos, a nappali kandallója pedig csak hab a komfortérzet tortáján. Míg tavasztól őszig szinte csak zöld leveleket láthatnak a nyaralók, télen, a lombkoronák eltűnésével láthatóvá válik a víkendház előtti völgy is. És amilyen pazar, mi a magunk részéről mindegyik évszakban örömmel laknánk.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Tony Soluri)

nyaraló | víkendház | usa | építészet | lawless park

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram