Újra meghirdették a világ egyik legkülönlegesebb állását

Az Argentína és az Antarktisz között fekvő Dél-Georgia- és Déli-Sandwich-szigetek két kalandvágyó alkalmazottat keres fél évre.

A brit közigazgatás alatt álló területen két dolgozót keresnek a helyi postára, akik vállalják, hogy 2023. szeptember 25-től 2024. március 31-ig a szigeten laknak, ahová három nap alatt lehet eljutni hajóval, és ahol összesen harminc ember él, a királypingvin-populáció viszont a világállomány felét teszi ki.

A munkaköri követelmények közé tartozik a közel tökéletes egészségi állapot, amihez szűrővizsgálatokat is kérnek, mert orvosi rendelőbe csak légi úton lehet eljutni, ami egy vagyonba kerül.

Fontosak a jó ügyfélszolgálati készségek, mert a posta működtetése mellett évente mintegy 14 ezer turista és vendégtudós fordul meg itt. A fizetés 30 ezer euró (körülbelül 11 millió forint), emellett a munkához szállás és ellátás jár, plusz fizetik az utazást is.

A sziget érdekessége még, hogy itt hunyt el Earnest Shackleton felfedező, akit itt is temettek el. Ha mindez felkeltette az érdeklődésed, június 16-ig jelentkezhetsz a kormányzat weboldalán, az interjúk június 26-án kezdődnek.

Ha fél év túl sok lenne a világ végén, de azért eltöltenél egy kis időt pingvinek között, akkor ez az úti cél jó választás lehet, onnan nem messze.

(Forrás: Explorersweb, képek: Getty Images)

antarktisz | munka | Dél-Georgia- és Déli-Sandwich-szigetek | postás | pingvin

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom