Új törvény érinti a turistákat, bizonyos típusú utazásokat nem lehet majd hirdetni Nagy-Britanniában

A brit kormány új törvényt fogadott el, amelynek célja a turizmus által kihasznált állatok védelme.

A jogszabályra hivatkozva megtilthatják a vadon élő állatokat is magukban foglaló turisztikai ajánlatok bizonyos típusainak értékesítését vagy reklámozását. A szabályozás az olyan etikátlan gyakorlatokhoz kapcsolódó utazásokat érintheti, ahol az állatokat arra kényszerítik, hogy elviseljék a szelfiket, kegyetlen kiképzésnek vetik alá, meglovagolják, elkábítják illetve fogságban tartják őket.

A kormány szerint független bizonyítékok támasztják alá, hogy az állatokkal gyakran durván bánnak, hogy megfeleljenek a turisták igényeinek. Ezek közül a legismertebb talán az ázsiai elefántok betörése. Az Oxfordi Egyetem Vadvédelmi Kutatócsoportjának 2015-ös tanulmánya szerint világszerte körülbelül 550 ezer állat szenved a turizmus miatt.

Az állatvédők szerint ugyanakkor nemcsak állatok, de emberek életet is meg lehet menteni a szabályozással, mert így nem fognak áldozatul esni az ellenük forduló, megvadult állatoknak.

A törvény decemberben lép hatályba, és kezdetben Angliára, Walesre és Észak-Írországra vonatkozik majd. A kormánynak meg kell majd határoznia, hogy mely tevékenységek értékesítése és népszerűsítése válik bűncselekménnyé, de a Brit Utazási Irodák Szövetsége (ABTA) már közzétette az irányelvek listáját arról, hogy mely tevékenységek minősülnek elfogadhatatlannak.

A szakmai szervezet korábban például azt mondta, hogy a turisták és az elefántok közötti közvetlen kapcsolat mindenképpen elfogadhatatlan.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

 

 

 

turizmus | Nagy-Britannia | állatvédelem | törvény | állatkínzás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom