Close
Álmaink helyszínein foglalhatunk asztalt ebben az étteremben

Álmaink helyszínein foglalhatunk asztalt ebben az étteremben

A svédek eléggé belejöttek a társadalmi távolságtartás szabályainak betartásába, egymás után nyitják szokatlan helyeken az éttermeiket. Legutóbb egy mező közepén rendeztek be egyet, most megint hasonló koncepció mentén találtak ki valamit.

Mint megírtuk, a Värmlandben kialakított étteremben maszkos és kesztyűs pincérek helyett drótkötélpályán érkező kosárban szolgálják fel az ételt. A mezőn naponta csupán egy embert fogadnak, mert így kizárólag rá tudnak koncentrálni, másrészt ellenőrzésük alatt tartják a koronavírus-mentes vendégélményt.

Az alkoholmentes borokban utazó Oddbird pincészet viszont szintet lépett a semmi közepére kihelyezett éttermi projekteket tekintve: Stockholm környékén összesen hat asztalt pakolt ki, méghozzá a legkülönfélébb területekre.

Az énidőt kereső, a biztonságos távolságot egészen biztosan megtaláló vendég asztalt foglalhat az erdő közepén, egy tóba benyúló stégen, vagy akár egy virágos réten is.

Az asztalokat a dán The Norrmans belsőépítész-duó újrahasznosított anyagok felhasználásával álmodta meg, a menüt a stockholmi Garba étterem két séfje, Linn Söderström és Marion Ringborg állította össze. A fogások mellé természetesen az Oddbird borait szolgálják fel.

Mehmet Gürbüzer az Oddbird képviseletében elmondta, mostanság nagyon sokan a külföldi úti cél helyett inkább belfoldön, a természetben nézelődnek felfedezni való után, és azokat a varázslatos helyeket keresik, melyek korábban nem igazán jöttek szóba.

A foglalás egyébként már elindult, az étterem a tervek szerint augusztus 20-án nyit majd.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Oddbird)

FOLYTASD EZZEL
A nyár helye lehet, de már most is magnetikusan vonzó az Umo
Hihetetlen összeget lehet keresni vezető séfként Angliában
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom