Close
Álmaink helyszínein foglalhatunk asztalt ebben az étteremben

Álmaink helyszínein foglalhatunk asztalt ebben az étteremben

A svédek eléggé belejöttek a társadalmi távolságtartás szabályainak betartásába, egymás után nyitják szokatlan helyeken az éttermeiket. Legutóbb egy mező közepén rendeztek be egyet, most megint hasonló koncepció mentén találtak ki valamit.

Mint megírtuk, a Värmlandben kialakított étteremben maszkos és kesztyűs pincérek helyett drótkötélpályán érkező kosárban szolgálják fel az ételt. A mezőn naponta csupán egy embert fogadnak, mert így kizárólag rá tudnak koncentrálni, másrészt ellenőrzésük alatt tartják a koronavírus-mentes vendégélményt.

Az alkoholmentes borokban utazó Oddbird pincészet viszont szintet lépett a semmi közepére kihelyezett éttermi projekteket tekintve: Stockholm környékén összesen hat asztalt pakolt ki, méghozzá a legkülönfélébb területekre.

Az énidőt kereső, a biztonságos távolságot egészen biztosan megtaláló vendég asztalt foglalhat az erdő közepén, egy tóba benyúló stégen, vagy akár egy virágos réten is.

Az asztalokat a dán The Norrmans belsőépítész-duó újrahasznosított anyagok felhasználásával álmodta meg, a menüt a stockholmi Garba étterem két séfje, Linn Söderström és Marion Ringborg állította össze. A fogások mellé természetesen az Oddbird borait szolgálják fel.

Mehmet Gürbüzer az Oddbird képviseletében elmondta, mostanság nagyon sokan a külföldi úti cél helyett inkább belfoldön, a természetben nézelődnek felfedezni való után, és azokat a varázslatos helyeket keresik, melyek korábban nem igazán jöttek szóba.

A foglalás egyébként már elindult, az étterem a tervek szerint augusztus 20-án nyit majd.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Oddbird)

természet | oddbird | semmi | stég | vendáglátás

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram