Close
Álmaink helyszínein foglalhatunk asztalt ebben az étteremben

Álmaink helyszínein foglalhatunk asztalt ebben az étteremben

A svédek eléggé belejöttek a társadalmi távolságtartás szabályainak betartásába, egymás után nyitják szokatlan helyeken az éttermeiket. Legutóbb egy mező közepén rendeztek be egyet, most megint hasonló koncepció mentén találtak ki valamit.

Mint megírtuk, a Värmlandben kialakított étteremben maszkos és kesztyűs pincérek helyett drótkötélpályán érkező kosárban szolgálják fel az ételt. A mezőn naponta csupán egy embert fogadnak, mert így kizárólag rá tudnak koncentrálni, másrészt ellenőrzésük alatt tartják a koronavírus-mentes vendégélményt.

Az alkoholmentes borokban utazó Oddbird pincészet viszont szintet lépett a semmi közepére kihelyezett éttermi projekteket tekintve: Stockholm környékén összesen hat asztalt pakolt ki, méghozzá a legkülönfélébb területekre.

Az énidőt kereső, a biztonságos távolságot egészen biztosan megtaláló vendég asztalt foglalhat az erdő közepén, egy tóba benyúló stégen, vagy akár egy virágos réten is.

Az asztalokat a dán The Norrmans belsőépítész-duó újrahasznosított anyagok felhasználásával álmodta meg, a menüt a stockholmi Garba étterem két séfje, Linn Söderström és Marion Ringborg állította össze. A fogások mellé természetesen az Oddbird borait szolgálják fel.

Mehmet Gürbüzer az Oddbird képviseletében elmondta, mostanság nagyon sokan a külföldi úti cél helyett inkább belfoldön, a természetben nézelődnek felfedezni való után, és azokat a varázslatos helyeket keresik, melyek korábban nem igazán jöttek szóba.

A foglalás egyébként már elindult, az étterem a tervek szerint augusztus 20-án nyit majd.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Oddbird)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom