Egy kis virginiai étteremben furcsa és ijesztő megoldást találtak arra, hogyan hozzák vissza a békeidőben megszokott éttermi élményt – már amennyire ezzel a fortéllyal egyáltalán vissza lehet.
Három Michelin-csillaggal büszkélkedhet a Little Washingtonban működő The Inn, amely május 29-ére tervezi az újranyitást, természetesen a távolságtartás szabályainak betartásával. Mindez azzal jár, hogy lesznek majd kihasználatlan asztalok – legalábbis papíron.
Merthogy Patrick O’Connell séf és egyben tulajdonos azt találta ki, hogy szépen felöltöztetett próbabákat ültet az üresen maradt székekre, hogy legalább látványra meglegyen a telt házas éttermi élmény.
“Mindig is kedveltem a próbababákat, mert soha nem panaszkodnak senkire, és nagyon szórakoztató szépen felöltöztetni őket – mondta a hátborzongatónak tűnő ötlettel kapcsolatban O’Connell, de erre is rá tudott tenni egy lapáttal. – Mindannyian vágyunk arra, hogy összegyűljünk és végre másokkal is találkozzunk, de nem feltétlenül kell valódi embereknek lenniük.”
A babák a nyegyvenes évek stílusának megfelelő ruhákban foglalnak helyet az asztaloknál, és annak érdekében, hogy a szettjük minél autentikusabb legyen, az étterem együttműködik a helyi színház öltöztetőivel. “Amikor a The Inn előállt az ötlettel, azt gondoltuk, ez egy vicces és kreatív módja annak, hogy megfeleljen a társadalmi távolságtartással kapcsolatos iránymutatásnak” – nyilatkozta Maggie Boland, a Signature Theatre ügyvezető igazgatója.
Az együttműködést nagyszerű lehetőségnek tartja, és örül, hogy hozzájárulhatnak Virgina egyik ismert turisztikai célpontjának újranyitásához.
Ez is érdekelhet:
(Forrás: CNN, fotó: The Inn, foodandwine.com)
társadalmi távolságtartás | étterem | koronavítus | michelin-csillag | próbababaIstenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten
Kiderült, mennyi alkoholt fogyasztanak valójában a magyarok: nem tartozunk az Unió nagyivói közé

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!