Close
Hollandiában már tudják, milyen lehet a jövőbeli éttermi élmény

Hollandiában már tudják, milyen lehet a jövőbeli éttermi élmény

Amíg világszerte azon tanakodnak a vendéglátóhelyek, hogyan oldják meg az újranyitást az egészségügyi előírások és a társadalmi távolságtartás szabályainak betartásával, addig Amszterdamban úgy tűnik, kitaláltak valami egyedit. És egyben valami hátborzongatót, már ami a jövőbeli közösségi étkezéseinket illeti. 

Első látásra valamilyen művészi installációnak tűnhetnek az egyik belvárosi csatorna partján felhúzott apró épületek, ám ezek a kis üvegházak valójában egy tesztüzemmódban elindított étterem részei.

A művészi vonatkozás azért megvan, ugyanis a projekt a Mediamatic művészeti központ vezetőinek ötlete.

A két-három személyes, egymástól másfél méterre elhelyezett házikókban a védőfelszerelésben és érintésmentesen dolgozó felszolgálók vegán ételeket szerviroznak. A Mediamatic ETEN legfőbb vonzereje a csodás kilátás és a csatornaparti romantikus hangulat mellett a csöppet sem elhanyagolható biztonságos éttermi élmény. Az étterem közleményéből kiderül, hogy biztonsági okokból olyanokat várnak elsősorban, akik egy háztartásban élnek. A négyfogásos napi menü száz eurót kóstál.

A hely azonban hivatalosan még nem fogadhat vendégeket, mert a holland kormány egyelőre nem engedélyezi az étteremek újranyitását. Előfoglalásra viszont már van lehetőség a hónap utolsó hetétől kezdődően. Az előleget visszafizetik, amennyiben akkor sem nyithatnak ki.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotó: medimatic.net)

étterem | Mediamatic ETEN | üvegház | társadalmi távolságtartás | Amszterdam

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram