Hollandiában már tudják, milyen lehet a jövőbeli éttermi élmény

Amíg világszerte azon tanakodnak a vendéglátóhelyek, hogyan oldják meg az újranyitást az egészségügyi előírások és a társadalmi távolságtartás szabályainak betartásával, addig Amszterdamban úgy tűnik, kitaláltak valami egyedit. És egyben valami hátborzongatót, már ami a jövőbeli közösségi étkezéseinket illeti. 

Első látásra valamilyen művészi installációnak tűnhetnek az egyik belvárosi csatorna partján felhúzott apró épületek, ám ezek a kis üvegházak valójában egy tesztüzemmódban elindított étterem részei.

A művészi vonatkozás azért megvan, ugyanis a projekt a Mediamatic művészeti központ vezetőinek ötlete.

A két-három személyes, egymástól másfél méterre elhelyezett házikókban a védőfelszerelésben és érintésmentesen dolgozó felszolgálók vegán ételeket szerviroznak. A Mediamatic ETEN legfőbb vonzereje a csodás kilátás és a csatornaparti romantikus hangulat mellett a csöppet sem elhanyagolható biztonságos éttermi élmény. Az étterem közleményéből kiderül, hogy biztonsági okokból olyanokat várnak elsősorban, akik egy háztartásban élnek. A négyfogásos napi menü száz eurót kóstál.

A hely azonban hivatalosan még nem fogadhat vendégeket, mert a holland kormány egyelőre nem engedélyezi az étteremek újranyitását. Előfoglalásra viszont már van lehetőség a hónap utolsó hetétől kezdődően. Az előleget visszafizetik, amennyiben akkor sem nyithatnak ki.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotó: medimatic.net)

Amszterdam | étterem | folyó | üvegház | társadalmi távolságtartás | Mediamatic ETEN

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés