Close
Ez az oldal segít képben lenni a vidéki éttermek újranyitásával kapcsolatban

Ez az oldal segít képben lenni a vidéki éttermek újranyitásával kapcsolatban

Talán már tényleg nem sokat kell várni, és végre a fővárosban is asztalhoz ülhetünk egy kellemes helyen a barátokkal, a családdal egy kiadós ebédre, vagy egy jó hangulatú vacsorára. A vidéken élők ellenben szigorú szabályok betartásával néhány napja már újra átélhetik a régóta vágyott éttermi élményt, amihez a Svét, azaz a Stílusos Vidéki Éttermiség Facebook-oldala is ad némi támpontot.

Mint ismeretes, a korlátozások májusi enyhítése óta megnyithattak a vidéki vendéglátóhelyek teraszai, úgyhogy egyre több étterembe tér vissza az élet, csörögnek a tányérok, finoman koccannak az üvegpoharak, és sürögnek-forognak a – maszkban dolgozó – felszolgálók.

A Svét Facebook-oldalán heti rendszerességgel adnak friss körképet arról, hogyan és mikor nyitnak újra a vidéki bázisú helyek a pékségtől a patissiere-ig, milyen elviteles lehetőségekkel és újdonságokkal jelentkeznek, és persze azokról is ír, melyekre még picit várnunk kell.

Érdemes tehát böngészni az oldalt!

A Svét 2012 februárja óta kiváló éttermek összefogásával szervez gasztrorandevúkat. A rendre impozáns helyszíneken megtartott összejöveteleken igyekeznek közelebb hozni egymáshoz a fogékony közönséget és az innovatív konyhát vezető séfeket. A cél mindezek népszerűsítése mellett az, hogy új, kevéssé köztudott helyeket ismerjenek meg a vendégek.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

étterem | SVÉT | lista | koronavírus | vidéki

FOLYTASD EZZEL

Bajban vannak a bortermelők, mert nem isznak eleget a fiatalok

Egyszerű trükkök, amivel több fehérjét vihetsz be a szervezetedbe

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram