Close
Ez az oldal segít képben lenni a vidéki éttermek újranyitásával kapcsolatban

Ez az oldal segít képben lenni a vidéki éttermek újranyitásával kapcsolatban

Talán már tényleg nem sokat kell várni, és végre a fővárosban is asztalhoz ülhetünk egy kellemes helyen a barátokkal, a családdal egy kiadós ebédre, vagy egy jó hangulatú vacsorára. A vidéken élők ellenben szigorú szabályok betartásával néhány napja már újra átélhetik a régóta vágyott éttermi élményt, amihez a Svét, azaz a Stílusos Vidéki Éttermiség Facebook-oldala is ad némi támpontot.

Mint ismeretes, a korlátozások májusi enyhítése óta megnyithattak a vidéki vendéglátóhelyek teraszai, úgyhogy egyre több étterembe tér vissza az élet, csörögnek a tányérok, finoman koccannak az üvegpoharak, és sürögnek-forognak a – maszkban dolgozó – felszolgálók.

A Svét Facebook-oldalán heti rendszerességgel adnak friss körképet arról, hogyan és mikor nyitnak újra a vidéki bázisú helyek a pékségtől a patissiere-ig, milyen elviteles lehetőségekkel és újdonságokkal jelentkeznek, és persze azokról is ír, melyekre még picit várnunk kell.

Érdemes tehát böngészni az oldalt!

A Svét 2012 februárja óta kiváló éttermek összefogásával szervez gasztrorandevúkat. A rendre impozáns helyszíneken megtartott összejöveteleken igyekeznek közelebb hozni egymáshoz a fogékony közönséget és az innovatív konyhát vezető séfeket. A cél mindezek népszerűsítése mellett az, hogy új, kevéssé köztudott helyeket ismerjenek meg a vendégek.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom