Már javában elérhetők a szezon legjobb gyümölcsei és zöldségei, amelyek segítségével igazán őszi hangulatot varázsolhatunk az asztalra. Az alma és a sütőtök tökéletes kombinációjából ráadásul egy olyan pitét kapunk, ami ellenállhatatlan és különleges.
Hozzávalók a tésztához:
- 1 db előkészített pitetészta
- egy maréknyi liszt
- 1 nagy tojás
A töltelékhez:
- 1/3 csésze barna cukor
- 1/3 csésze kristálycukor
- 3 darab alma
- 1 csésze sütőtökpüré
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál vaj
- 1 teáskanál univerzális liszt
- 1 nagy tojás
- 1/2 teáskanál fahéj
Elkészítése:
- Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius-fokra! A sütőtököt kockázzuk fel, egy kis lábasban főzzük puhára, majd pürésítsük! Az almát reszeljük le, locsoljuk meg a citromlével és tegyük félre!
- Az előkészített tésztát piteformájúra nyújtjuk és a kivajazott tepsibe fektetjük, úgy, hogy a sütőedény oldalára is felérjen.
- Egy tálban összekeverjük a töltelék minden hozzávalóját, ráhalmozzuk a tésztára, és egyenletesen eloszlatjuk. Amennyiben maradt az előkészített tésztából, ízlésünk szerint rácsokat, vagy levélmintát is készíthetünk belőle, és ráhelyezhetjük a pite tetejére. Opcionálisan durvára tört pekándióval is megszórhatjuk. A tészta szélét, illetve az elkészített díszítést elkevert tojással megkenjük.
- Az előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tészta aranybarna nem lesz. Szobahőmérsékletűre hűlve tálaljuk.
Ha nem elég a koraőszi ízekből, készítsük el a szezon legütősebb pizzáját is, amelyben a sajt és a gyümölcs randizik.
(Fotó: Unsplash, Getty Images)
pite | őszi ízek | legjobb | recept | almás
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!