Annak ellenére, hogy az indián nyár az utolsó erősebb napsugarakkal örvendeztet meg bennünket, már javában elérhetők a szezon legjobb gyümölcsei és zöldségei, amelyek segítségével igazán őszi hangulatot varázsolhatunk az asztalra. Az alma és a sütőtök tökéletes kombinációjából ráadásul egy olyan pitét kapunk, ami ellenállhatatlan és különleges.
Hozzávalók a tésztához:
- 1 db előkészített pitetészta
- egy maréknyi liszt
- 1 nagy tojás
A töltelékhez:
- 1/3 csésze barna cukor
- 1/3 csésze kristálycukor
- 3 darab alma
- 1 csésze sütőtökpüré
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál vaj
- 1 teáskanál univerzális liszt
- 1 nagy tojás
- 1/2 teáskanál fahéj
Elkészítése:
- Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius-fokra! A sütőtököt kockázzuk fel, egy kis lábasban főzzük puhára, majd pürésítsük! Az almát reszeljük le, locsoljuk meg a citromlével és tegyük félre!
- Az előkészített tésztát piteformájúra nyújtjuk és a kivajazott tepsibe fektetjük, úgy, hogy a sütőedény oldalára is felérjen.
- Egy tálban összekeverjük a töltelék minden hozzávalóját, ráhalmozzuk a tésztára, és egyenletesen eloszlatjuk. Amennyiben maradt az előkészített tésztából, ízlésünk szerint rácsokat, vagy levélmintát is készíthetünk belőle, és ráhelyezhetjük a pite tetejére. Opcionálisan durvára tört pekándióval is megszórhatjuk. A tészta szélét, illetve az elkészített díszítést elkevert tojással megkenjük.
- Az előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tészta aranybarna nem lesz. Szobahőmérsékletűre hűlve tálaljuk.
Ha nem elég a koraőszi ízekből, készítsük el a szezon legütősebb pizzáját is, amelyben a sajt és a gyümölcs randizik.
(Fotó: Unsplash)
recept | desszert | sütemény | édesség | pite
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!