Melyik oldalával kell helyesen használni az alufóliát? – Itt a válasz a kínzó kérdésre

A fényes oldala felfelé vagy lefelé legyen az alufóliának? – Ez a nagy kérdés. Mindenkinek megvannak a maga szokásai, így például a szendvicset mindig a fényes oldallal kifelé csomagolják, de ha valamit sütni kell, akkor a matt fele lesz kívül. De az is elképzelhető, hogy egyáltalán nem tulajdonítunk ennek nagy jelentőséget. Kinek van igaza?

Az alufólia hasznos konyhai eszköz, hiszen

egyaránt használhatjuk az élelmiszerek melegítésénél, tárolásánál és fagyasztásánál.

Belecsomagolhatjuk a burgonyát, mielőtt parázsba tennénk, halat bugyolálhatunk bele sütés előtt, de a fagyasztóba is betehetjük a segítségével a megmaradt ételt.

Sok mindenre használhatjuk tehát, egy valamire azonban biztosan nem: mikrohullámú sütőbe nem tehetjük, hiszen az elektromágneses áramok hatására a fólia szikrázik, és tüzet okozhat.

Vajon mindegy, hogy a fólia melyik oldalát használjuk?

A tudomány azt állítja, hogy egyáltalán nem számít, hogy a fólia melyik fele van kívül és melyik belül, így az alufólia használatának nincs helyes vagy helytelen módja.

Azaz a fólia teljesítménye ugyanaz, bármelyik oldalt is használjuk.

Ha tapadásmentes fóliát veszünk, természetesen van különbség a két oldal között, hiszen a tapadásmentességet elősegítő bevonat csak az egyik oldalon van.

Ebben az esetben az élelmiszert a tapadásmentes felirattal rendelkező oldalra kell helyezni.

De akkor miért van az alufóliának fényes és matt oldala?

A fényes oldal a gyártás során jön létre akkor, ha két lapot egyszerre hengerelnek, majd ezeket később szétválasztják. A folyamat során a két belső felület matt marad, míg a két külső fényes lesz.

További konyhai trükkökre vagy kíváncsi? Ebben a cikkünkben eláruljuk, mit kell tenned ahhoz, hogy soha többé ne vásárolj fokhagymát, itt pedig arról olvashatsz, hogyan érdemes tárolnod a banánt ahhoz, hogy ne barnuljon meg.

(Forrás: Finedining Lovers, fotók: Getty Images)

trükk | konyhai | alufólia | használat

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom