Close
Egyetlen trükk és soha többé nem kell fokhagymát vásárolnod

Egyetlen trükk és soha többé nem kell fokhagymát vásárolnod

A fokhagyma a magyar konyha egyik legfontosabb alapanyaga, hiszen számos étel alapízéhez járul hozzá. Nem kell azonban folyamatosan boltba járnunk azért, hogy friss alapanyagot tehessünk a vacsorába, egyetlen trükkel ugyanis folyamatosan biztosítani tudjuk ezt magunk számára.

Az első lépés a fokhagyma csíráztatása, ami nagyon könnyen kivitelezhető. Nincs más dolgunk, minthogy a fokhagymáról lehúzzuk a külső héját, szabaddá téve a gerezdeket, majd éles késsel vágjuk le mindegyik hegyét.

Ezt követően a fokhagyma alját vízbe helyezzük, hogy már másnapra elkezdjenek nőni apró gyökerei.

Néhány nap múlva zöld hajtásokra lehetünk figyelmesek, egy hét elteltével pedig át is ültethetjük őket. Fontos, hogy a gerezdeket elválasszuk egymástól és

olyan területre ültessük, ahol tápanyagban gazdag talajban, sok napsütés mellett növekedhet.

Az ültetés során törekedjünk arra, hogy a gerezdeket legalább öt centiméteres talaj borítsa. Néhány hét elteltével pedig már ki is húzhatjuk frissen termesztett, hazai fokhagymánkat, hogy aztán esszenciális aromáival tökéletessé varázsolja vacsoránkat.

(Forrás: Food&Wine, fotó: Getty)

trükk | konyhai trükk | fokhagyma | tipp | praktika

FOLYTASD EZZEL

A világ legjobb éttermének a helyén egykor imádott angol költő árult bélyeget

Az új James Bond filmben minden a whiskyről szól

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom