Becsengetett az évszakváltó hónap, de hát (szerencsére) az idei nyárnak nagyon nem jött még meg a kedve a visszavonuláshoz. A hosszú nadrág még várhat pár hétig a szekrényben, mi pedig összekapaszkodhatunk a nyár utolsó napsugaraival Buda szívében, ahol továbbra is élvezhetjük a zenei és gasztronómiai programokat!
Buda titkos kertje
Utóbbi jelző talán már nem biztos, hogy megállja a helyét a Városmajorban található aMajomhoz esetében, elvégre a szalagátvágás jó négy évvel ezelőtt történt. A sejtelmesség viszont mindenkor erős hívó szó, arról nem beszélve, hogy az árnyékot adó lombok között elbújó kerthelyiség a hangzatos titokzatosság nélkül önmagában is attraktívnak mondható.
Egy olyan szabadtéri szpotról van szó, amely képes kizárni a nagyvárosi nyüzsgést, hogy aztán a zöldben tündöklő természet odabent hatalmas öleléssel, egymás után érkező hideg fröccsökkel, extra koktélokkal, finom ételekkel, és persze jó társasággal, igényes közönséggel üdvözöljön. Azon ritka helyek közé tartozik a Városmajor szívében található aMajomhoz, ahol azonnal otthon érzi magát bárki, legyen szó a bankból kisétáló osztályvezetőről, az éjszaka hőseiről, vagy épp a papucsban kedvencét sétáltató Maros utcai lakosról, aki betér egy sörre, miután együtt elfáradtak a labdázásban Bodrival. Az aMajomhoz a mágikus erejű murváján való besétálást követően a legjobbat hozza ki belőlünk.
Maga a hely és az itteni vendéglátás egyébként nem ismeretlen a fővárosi nagyközönség előtt, sőt! Korábban egy Fogadó a majomhoz is (néveredet kipipálva) működött errefelé, melyet a 19. század elején egyenesen Budapest legfelkapottabb egységei között emlegettek, illetve a városmajori Remete fogadót az 1848–49-es szabadságharc kapcsán jegyezték az akkori memoárok. És ha már történelem: napjainkban az impozáns udvar társbérletben egy örökségvédelem alatt álló épülettel osztozik a területen.
Kultúra
Az aMajomhoz annak idején izgalmas zenei és a táncelőadástól kezdve a könyvbemutatókon át a moziestekig terjedő kultúrprogramokkal vágott bele az akkortájt kissé álmoskásan szendergő Buda felrázásába, visszahozva a régi budapesti kulthelyek és a mai fesztiválok hangulatának elegyét (a hangoskodást nem, mert kifejezetten vigyáznak a környékbeli lakók nyugalmára).
Kétszemélyes kis asztalka 25 féle ginnel
Az egyediségére joggal büszke az aMajomhoz portfoliójában a magas minőségű szolgáltatások mellett a lazaság és a kötetlenség dominál; ide bármikor jó ötlet például munka után csak úgy beesni egy italra vagy egy gofrira (állítólag ebben a műfajban a város legjobbjai…), minden kézre áll, lehet nagyokat lazulni az otthonos és amúgy meglehetősen tágas környezetben. Kedvencünk egyébként az egyik sarokban a fa mellé-mögé lerakott kétszemélyes kis asztalka, mert ott abszolút megvan az intimitás és a meghittség érzése, pláne akkor, ha észrevesszük a falevelek között bekukucskáló fénynyalábokat – ez a kombó naplemente idején tényleg képes robbantani a romantikamérőn.
Az étel-ital választék az aMajomhoz másik húzóereje; csak ginből vagy huszonöt féle kínálgatja magát (melléjük párosítható prémium tonikokkal), továbbá rumból és whiskey-ből szintúgy találni ínyencségeket, mint ahogyan sörökből.
A borlapon a hazai pincészetek legjobbjai tűnnek fel, emellett mindenképp kiemelnénk a csalogató, rejtélyes nevű signature koktél-különlegességeket is. Ami az ételeket illeti: street foodban rendkívül erősek, külön kiszolgáló egysége van például a pizzáknak, aztán lehet harapni trendi smashed burgerbe, a fajsúlyos mexikói részlegen a burritótól a tingáig a közép-amerikai ország kedvenceibe, a gofrival kapcsolatban pedig hivatalosan is megerősítjük a pletykákat (pro tipp: narancslekváros).
Ha mindezen jóságokkal csokorba fogjuk azt a fontos információt, hogy a vasárnap kivételével a hét minden napján zenei programmal csábít minket az aMajomhoz, akkor egyre nehezebb kifogásokat keresnünk arra, hogy a szeptemberünk részévé tegyük Buda titkos kertjét!
amajomhoz | Kuckó Önkéntes Program | buda | nagy sztori | Majomhoz
Öt látványos étel, ami otthon is könnyen elkészíthető
Így néz ki egy egymillió forintos menü a világ egyik legdrágább éttermében
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!