Így tart ki veled még szeptemberben is a nyár Buda titkos kertjében!

Becsengetett az évszakváltó hónap, de hát (szerencsére) az idei nyárnak nagyon nem jött még meg a kedve a visszavonuláshoz. A hosszú nadrág még várhat pár hétig a szekrényben, mi pedig összekapaszkodhatunk a nyár utolsó napsugaraival Buda szívében, ahol továbbra is élvezhetjük a zenei és gasztronómiai programokat!

Buda titkos kertje

Utóbbi jelző talán már nem biztos, hogy megállja a helyét a Városmajorban található  aMajomhoz esetében, elvégre a szalagátvágás jó négy évvel ezelőtt történt. A sejtelmesség viszont mindenkor erős hívó szó, arról nem beszélve, hogy az árnyékot adó lombok között elbújó kerthelyiség a hangzatos titokzatosság nélkül önmagában is attraktívnak mondható.

Egy olyan szabadtéri szpotról van szó, amely képes kizárni a nagyvárosi nyüzsgést, hogy aztán a zöldben tündöklő természet odabent hatalmas öleléssel, egymás után érkező hideg fröccsökkel, extra koktélokkal, finom ételekkel, és persze jó társasággal, igényes közönséggel üdvözöljön. Azon ritka helyek közé tartozik a Városmajor szívében található aMajomhoz, ahol azonnal otthon érzi magát bárki, legyen szó a bankból kisétáló osztályvezetőről, az éjszaka hőseiről, vagy épp a papucsban kedvencét sétáltató Maros utcai lakosról, aki betér egy sörre, miután együtt elfáradtak a labdázásban Bodrival. Az aMajomhoz a mágikus erejű murváján való besétálást követően a legjobbat hozza ki belőlünk.

Maga a hely és az itteni vendéglátás egyébként nem ismeretlen a fővárosi nagyközönség előtt, sőt! Korábban egy Fogadó a majomhoz is (néveredet kipipálva) működött errefelé, melyet a 19. század elején egyenesen Budapest legfelkapottabb egységei között emlegettek, illetve a városmajori Remete fogadót az 1848–49-es szabadságharc kapcsán jegyezték az akkori memoárok. És ha már történelem: napjainkban az impozáns udvar társbérletben egy örökségvédelem alatt álló épülettel osztozik a területen.

Kultúra

Az aMajomhoz annak idején izgalmas zenei és a táncelőadástól kezdve a könyvbemutatókon át a moziestekig terjedő kultúrprogramokkal vágott bele az akkortájt kissé álmoskásan szendergő Buda felrázásába, visszahozva a régi budapesti kulthelyek és a mai fesztiválok hangulatának elegyét (a hangoskodást nem, mert kifejezetten vigyáznak a környékbeli lakók nyugalmára).

Kétszemélyes kis asztalka 25 féle ginnel

Az egyediségére joggal büszke az aMajomhoz portfoliójában a magas minőségű szolgáltatások mellett a lazaság és a kötetlenség dominál; ide bármikor jó ötlet például munka után csak úgy beesni egy italra vagy egy gofrira (állítólag ebben a műfajban a város legjobbjai…), minden kézre áll, lehet nagyokat lazulni az otthonos és amúgy meglehetősen tágas környezetben. Kedvencünk egyébként az egyik sarokban a fa mellé-mögé lerakott kétszemélyes kis asztalka, mert ott abszolút megvan az intimitás és a meghittség érzése, pláne akkor, ha észrevesszük a falevelek között bekukucskáló fénynyalábokat – ez a kombó naplemente idején tényleg képes robbantani a romantikamérőn.

Az étel-ital választék az aMajomhoz másik húzóereje; csak ginből vagy huszonöt féle kínálgatja magát (melléjük párosítható prémium tonikokkal), továbbá rumból és whiskey-ből szintúgy találni ínyencségeket, mint ahogyan sörökből.

A borlapon a hazai pincészetek legjobbjai tűnnek fel, emellett mindenképp kiemelnénk a csalogató, rejtélyes nevű signature koktél-különlegességeket is. Ami az ételeket illeti: street foodban rendkívül erősek, külön kiszolgáló egysége van például a pizzáknak, aztán lehet harapni trendi smashed burgerbe, a fajsúlyos mexikói részlegen a burritótól a tingáig a közép-amerikai ország kedvenceibe, a gofrival kapcsolatban pedig hivatalosan is megerősítjük a pletykákat (pro tipp: narancslekváros).

Ha mindezen jóságokkal csokorba fogjuk azt a fontos információt, hogy a vasárnap kivételével a hét minden napján zenei programmal csábít minket az aMajomhoz, akkor egyre nehezebb kifogásokat keresnünk arra, hogy a szeptemberünk részévé tegyük Buda titkos kertjét!

buda | amajomhoz | nagy sztori | Majomhoz | Kuckó Önkéntes Program

FOLYTASD EZZEL

Dubaj a multikulturális gasztronómia egyik fellegvára is

Ilyen az, amikor a Balatonnál prezentál Michelin-csillagos élményebédet egy legendás olasz séf

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom