Close
Nem mindennapi lehetőséget kap most az, aki körbevonatozná Amerikát

Nem mindennapi lehetőséget kap most az, aki körbevonatozná Amerikát

Óriási akciót hirdet az Amtrak, úgyhogy elég nehéz lesz nemet mondani egy országon átívelő vonatos kalandra.

A társaság ismét beveti az USA Rail Pass-t, aminek megvásárlásával tíz utazást lehet tenni harminc napon belül, mindössze 299 dollárért (nagyjából 85 ezer forintért). A június 22-ig kiváltható bérlettel az akciónak hála kétszáz dollárral (kb. 57 ezer forinttal) több marad az utas zsebében. A korlátozott ideig elérhető pass-t a megvásárlást követő 120 napon belül kell aktiválni.

Az USA Rail Pass nem feltétlenül az ingázóknak ajánlatos, mivel csak két oda-vissza útra szóló jegyet (illetve négy egyirányút) lehet venni ugyanarra az útvonalra. Viszont turistabuszos jegyekre is érvényes, ami csöppet sem elhanyagolható szempont: az Amtrak buszain köztudottan sokkal kényelmesebben lehet utazni például egy repülőgéphez képest, jóval több hely jut a lábaknak, szebb a kilátás és nincs középső ülés.

A járványt szem előtt tartva a szövetségi törvények értelmében minden tömegközlekedési eszközön kötelező a maszk használata. A szűrőrendszerek négy-öt percenként friss levegőt biztosítanak, továbbá az Amtrak célul tűzte ki, hogy a személyzet száz százalékban beoltott legyen.

Emellett az Amtrak saját mobilalkalmazásával igyekszik a lehető leginkább érintésmentessé tenni az utazást, így az ügyfelek kényelmesen, telefonjukon keresztül foglalhatnak jegyet, információkat kaphatnak az becsekkolásról, és ellenőrizhetik a vonatok állapotát is.

Újra zötyög az ikonikus Napa Valley Wine Train is, az Egyesült Államok egyik utolsó, még közlekedő történelmi személyvonata. Az utasok alacsony száma miatt korábban felfüggesztett Párizs-Nizza éjszakai vonatjáratot pedig ismét elindították. A francia kormány ugyanis így kívánja népszerűsíteni a repülésnél jóval fenntarthatóbb és környezetbarátabb utazási alternatívát.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Pixabay, Getty Images)

vonat | utazás | amtrak | usa | bérlet

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Mostantól nemcsak a poggyászok, hanem az utasok súlyát is leméri ez a légitársaság

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram