Brutális, milyen magas lesz az idegenforgalmi adó ebben a népszerű európai városban

Az amszterdami idegenforgalmi adó 2024-ben várhatóan a legmagasabb lesz egész Európában, miután 12,5 százalékkal emelik.

Ha egy személyenkénti átlagos szobaárból indulunk ki, ami százhetvenöt euróra tehető, az emelést követően 21,8 eurót, vagyis nagyjából nyolcezerötszáz forintot kell majd fizetni idegenforgalmi adó címen.

Az összeg természetesen személyenként és éjszakánként értendő.

Az adóemelést követően a város vezetése összesen hetvenöt millió eurós idegenforgalmi adóbevétellel kalkulál, ami átszámítva közel harmincmilliárd forint. A többletbevételből a tömegturizmus káros hatásait is kezelni tudják, megduplázzák az utcák takarítását és további sürgető problémákat is meg tudnak oldani majd.

Úgy tudni, Amszterdam az áremelést megelőzően egyeztetett olyan más városokkal, amelyek szintén a túlturizmustól szenvednek, így Velence és Barcelona képviselőivel is folytattak egyeztetéseket.

Amszterdamba várhatóan idén több mint húsz millió turista érkezik, jelentős részük csupán egyetlen napot tölt a városban.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

túlturizmus | Amszterdam | idegenforgalmi adó | tömegturizmus | adó

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom