Close
Így válogatná meg jövőre Amszterdam a turistáit

Így válogatná meg jövőre Amszterdam a turistáit

Egyre több város és ország próbálja meg különböző szempontok alapján és módszerekkel szelektálni az oda érkező turistákat, és ebben az irányban a holland főváros is egyre elkötelezettebb.

Amszterdam szeretné, ha többé nem a drogok, az alkohol és a prostitúció fővárosaként tekintenének rá. A városvezetés aggódik amiatt, hogy a vörös lámpás negyed olyan vulgáris és voyeurisztikus turizmust vonz, amelyet a város nem lát szívesen.

Ennek érdekében a hatóságok jövő tavasszal „elriasztó kampányt” indítanak a kellemetlen magatartást tanúsító külföldi látogatók, elsősorban a legendásan rosszul viselkedő briteknek címezve.

Mint Sofyan Mbarki, a város turisztikai intézkedéseket végrehajtó alpolgármestere mondta, „cselekvésre van szükség a kellemetlenségek és a túlzsúfoltság megelőzésének érdekében. Amszterdam egy világváros, és ezzel együtt jár a nyüzsgés is, de ahhoz, hogy a városunk élhető legyen, korlátokat kell szabnunk a felelőtlen növekedés helyett.”

Emellett különböző intézkedéseket is bejelentettek a turisták megregulázására, például tilos lesz füvezni a városközpont utcáin, emellett limitálják a legénybúcsúk és kocsmatúrák, valamint a hajóutak számát.

A tervek között szerepel egy új „erotikus” központ kialakítása is a város szélén, egy emeletes házban, ahová mintegy száz bordélyablakot helyeznének át a városközpontból.

Azt szeretnék, ha az oda érkezők figyelmének a középpontjába inkább a történelmi épületek és a romantikus csatornák kerülnének, emellett évi 10 millió alá csökkentenék a vendégéjszakák, és korlátoznák a kiadható Airbnb-k számát.

Az amszterdamiéhoz nagyon hasonló hozzáállást láthatunk Spanyolország bulinegyedében, és egy másik kedvelt marihuánacélponton is.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

Amszterdam | limit | kampány | turizmus

FOLYTASD EZZEL

Budapestet is érinti ez az Isztambulba tartó vonatos utazás

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram