Close
Bár legális a marihuána-fogyasztás, akár börtönt is kaphat, aki itt füvezik

Bár legális a marihuána-fogyasztás, akár börtönt is kaphat, aki itt füvezik

Thaiföld egészségügyi minisztere igyekszik lebeszélni azokat turistákat, akik csak azért látogatnának az országba, hogy füvet szívjanak. Mindezt alig két hónappal azután, hogy egy új törvény nagyrészt dekriminalizálta a  marihuánát.

“Nem látjuk szívesen az ilyen turistákat” – mondta Anutin Charnvirakul, amikor a külföldről érkezők körében tapasztalható rekreációs célú marihuánafogyasztásról kérdezték. 2018-ban Thaiföld lett az első délkelet-ázsiai ország, amely legalizálta a kannabisz orvosi célú használatát; júniusban dekriminalizálták, ami pedig széles körű rekreációs használathoz vezetett.

A kormány füvezés elleni felhívásai ellenére a speciális dohányzóhelyiségekkel rendelkező kannabiszüzletek nagy sikert arattak a helyiek és a turisták körében egyaránt.

Aki viszont nyilvánosan szív, három hónapos börtönbüntetést vagy akár 25 ezer baht (kb. 270 ezer forint) bírságot kockáztat.

Anutin szerint azonban a rekreációs célú használatot ki lehetne szélesíteni, amint jobban megismerik a kábítószert. Ez a közeljövőben meg is történhet.

Délkelet-Ázsia második legnagyobb gazdasága egyébként nyolc-tízmillió turistával számol idén, ami meghaladja a korábbi hétmilliós előrejelzést. Tavaly a járvány miatt mindössze 428 ezren látogattak el az országba, szemben a 2019-es rekordnak számító közel 40 millióval.

A Covid-járvány idején világszerte szelektív idegenforgalmi politikával kísérleteztek az országok. Mostanság a helyreállítási szakaszban vannak, sokan a “mennyiség helyett a minőség” mentalitást követik.

(Forrás: CNN, fotók: Unsplash)

fogyasztás | marihuána | thaiföld | kannabisz | legális

FOLYTASD EZZEL

Fertőzéshullámot indított el az Oktoberfest

Megvan Európa idei legjobb úti célja

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram