Miért oszt szét ingyen több ezer biciklit Amszterdam?

Több mint háromezer felújított bringát oszt szét Amszterdam önkormányzata a városlakók és segélyszervezetek közt, kettős céllal. 

Miután tavaly nagyon jó visszhangja lett annak, hogy Amszterdam szétosztott háromszáz felújított bringát, a pilot projekt után most nagyobb léptékben ismétlik meg az akciót: egészen pontosan 3250 kerékpárnak keresnek új gazdát.

A legtöbbet ezek közül olyanoknak adják, akik korábban sosem bringáztak, ami Hollandiában jellemzően bevándorlókat jelent, illetve bringázni még nem tudó gyerekeknek. A cél megismertetni mindenkit a kerékpározás kultúrájával, avagy kampányolni a használatuk mellett.

Melanie van der Horst, Amszterdam közlekedésért felelős hivatalnoka szerint az a jó, ha a lakók minél könnyebben járnak-kelnek a városban, amihez tökéletes a bringázás.

De az intézkedéssel Amszterdam is jól jár: több tízezer bringa tölti meg Amszterdam tárolóit, ahol a szabálytalanul leparkolt vagy a simán elhagyott kerékpárokat tartják.

A csurig töltött tárolókban tehát felszabadul némi kapacitás, a városnak meg ehhez elég volt félretenni némi pénzt a felújításukra, és megszervezni a szétosztásukat.

(Forrás: Mobilieit.nl, fotók: Unsplash)

holland | bicikli | kerékpár | Amszterdam

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Az életörömöt ünnepli az ital, ami több egyszerű rumnál
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom