Kiderült, hová tennék át Amszterdam piros lámpás negyedét

Amszterdam éppen hosszú és radikális átalakulási folyamaton megy át, amelynek részeként elköltöztetné és méretében is lecsökkentené a piros lámpás negyedet.

Hónapok óta folynak a tárgyalások arról, hogy negyedet egy városon kívüli Erotikus Központba helyezzék át. Most pedig az is kiderült, hogy ez pontosan hol lenne. A javasolt helyszín a város déli kerületében található Europaboulevard, ahol a tervek szerint lesz hely az LMBTQ+ amszterdamiaknak, emellett különböző erotikához kapcsolódó kulturális események találhatnak otthonra, és feminista előadásokkal, tantrikus jógaórákkal is gazdagodik a program.

A földszinten szexboltok, színházak, bárok és éttermek kapnak helyet, a piros lámpás negyed 249 kirakatából pedig százat két, ablakokkal ellátott toronyba költöztetnének. A terv azonban nem mentes a vitáktól.

Egy friss felmérés szerint az amszterdamiak többsége ellenzi a lépést, a piros lámpás negyedben működő vállalkozók pedig petíciót indítottak az új központ ellen, melytől a közelben élő családok sincsenek túlzottan elragadtatva.

A terveket a következő hónapokban vitatja meg a városi képviselő-testület, és ha jóváhagyják, a központ 2031-re készülhet el.

A város a füvezést is szeretné visszaszorítani, és brutális idegenforgalmi adóval tartaná távol a kellemetlen turistákat.

(Forrás: TimeOut, képek: Getty Images, Unsplash)

költözés | piros | vörös | negyed | lámpás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom