Close
Szenvednek a turisták a napi tesztelési szabályokkal Amszterdamban

Szenvednek a turisták a napi tesztelési szabályokkal Amszterdamban

Bár Hollandia nemrég feloldotta a beutazókra vonatkozó karanténkorlátozásokat, de szigorúbb helyszíni szabályokat vezetett be.

Az Amszterdamba érkezők egy részének nagyon nem tetszik az új szabály, mely szerint napi tesztelésre van szükség a beltéri szórakozóhelyek, turistalátványosságok, éttermek és bárok látogatásához.

A múzeumokba, galériákba és kávézókba történő belépéshez a látogatóknak igazolniuk kell, hogy mindkét oltást megkapták, vagy már felgyógyultak a Covidból.

Hollandia viszont jelenleg nem ismeri el az Egyesült Királyság erre a célra bevezetett NHS Covid Passát, ami azt jelenti, hogy a brit turistáknak negatív tesztet kell bemutatniuk a létesítményekbe való bejutáshoz.

A tesztek ingyenesek, de csak huszonnégy órán át érvényesek, vagyis az országba érkező briteknek naponta kell Covid-tesztet végezniük – kivéve persze, ha csak szabadtéri helyeken tartózkodnak. Az éttermekben vagy kávézók teraszain például nem szükséges ilyen igazolással rendelkezniük.

Amszterdamban néhány turistát máris utolértek ezek a napokban bevezetett korlátozások. “Most azt mondják, hogy QR-kódra van szükség. Nem értjük, mi van” – nyilatkozta az egyik külföldi házaspár, melynek tagjai szerint világosabban kellett volna fogalmazniuk az illetékeseknek, mert így “kint ragadtak”. Egy másik turista pedig amiatt elégedetlenkedett, hogy nemrég járt le a bizonyos huszonnégy órája, ezért újra le kell teszteltetnie magát.

És ez még nem minden, mert következő meglepetésként a mosdó is tiltott területnek számíthat, amennyiben valaki nem tud prezentálni védettségi igazolványt. “Valaki azt mondta nekem, hogy nem mehetek ki a vécére, ha nem tudom felmutatni azt az igazolást. Nem volt nálam, pedig kétszer is beoltattam magam. Szóval meglepődtem, hogy nem használhattam”.

Amszterdamban végre fellélegezhettek egy kicsit a helyiek. A tavaly márciusban életbe lépett zárlat miatt szünetelt a turizmus, így évszázadok óta először nem volt tele a város tízezernyi turistával, akik csak bámulták a kirakatokat, rágyújtottak a kávézókban, és italkülönlegességeket rendeltek minden sarkon. Amszterdam levegőhöz jutott. És a továbbiakban is szeretne lélegezni.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images, Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Két évvel a járvány kitörése után bevezeti első korlátozásait ez a távoli ország
Az alacsony átoltottság miatt nem enyhítenek a korlátozásokon a szomszédban
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom