Close
Szenvednek a turisták a napi tesztelési szabályokkal Amszterdamban

Szenvednek a turisták a napi tesztelési szabályokkal Amszterdamban

Bár Hollandia nemrég feloldotta a beutazókra vonatkozó karanténkorlátozásokat, de szigorúbb helyszíni szabályokat vezetett be.

Az Amszterdamba érkezők egy részének nagyon nem tetszik az új szabály, mely szerint napi tesztelésre van szükség a beltéri szórakozóhelyek, turistalátványosságok, éttermek és bárok látogatásához.

A múzeumokba, galériákba és kávézókba történő belépéshez a látogatóknak igazolniuk kell, hogy mindkét oltást megkapták, vagy már felgyógyultak a Covidból.

Hollandia viszont jelenleg nem ismeri el az Egyesült Királyság erre a célra bevezetett NHS Covid Passát, ami azt jelenti, hogy a brit turistáknak negatív tesztet kell bemutatniuk a létesítményekbe való bejutáshoz.

A tesztek ingyenesek, de csak huszonnégy órán át érvényesek, vagyis az országba érkező briteknek naponta kell Covid-tesztet végezniük – kivéve persze, ha csak szabadtéri helyeken tartózkodnak. Az éttermekben vagy kávézók teraszain például nem szükséges ilyen igazolással rendelkezniük.

Amszterdamban néhány turistát máris utolértek ezek a napokban bevezetett korlátozások. “Most azt mondják, hogy QR-kódra van szükség. Nem értjük, mi van” – nyilatkozta az egyik külföldi házaspár, melynek tagjai szerint világosabban kellett volna fogalmazniuk az illetékeseknek, mert így “kint ragadtak”. Egy másik turista pedig amiatt elégedetlenkedett, hogy nemrég járt le a bizonyos huszonnégy órája, ezért újra le kell teszteltetnie magát.

És ez még nem minden, mert következő meglepetésként a mosdó is tiltott területnek számíthat, amennyiben valaki nem tud prezentálni védettségi igazolványt. “Valaki azt mondta nekem, hogy nem mehetek ki a vécére, ha nem tudom felmutatni azt az igazolást. Nem volt nálam, pedig kétszer is beoltattam magam. Szóval meglepődtem, hogy nem használhattam”.

Amszterdamban végre fellélegezhettek egy kicsit a helyiek. A tavaly márciusban életbe lépett zárlat miatt szünetelt a turizmus, így évszázadok óta először nem volt tele a város tízezernyi turistával, akik csak bámulták a kirakatokat, rágyújtottak a kávézókban, és italkülönlegességeket rendeltek minden sarkon. Amszterdam levegőhöz jutott. És a továbbiakban is szeretne lélegezni.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images, Pixabay)

szabályok | korlátozás | turisták | beltéri | Amszterdam

FOLYTASD EZZEL

Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram