Csodálatos modern múzeumot kapott a világ legnagyobb mesemondója

Megnyílt a Kengo Kuma által tervezett Hans Christian Andersen Múzeum Dániában.

A Hans Christian Andersen Múzeum tervezése során a Kengo Kuma építészeti iroda a szerző meséit fordították át a térbe. A csodálatos tűzszerszám című meséjében egy fa feltár egy földalatti világot, amely varázslatos módon új perspektívákat nyit a vendégei előtt.

A múzeum is hasonlóan néz ki, hiszen a kiállítótér a föld alatt található.

A tervező szerint az építészeti koncepció Andersen világát jeleníti meg: a céljuk az volt, hogy egy kis világ hirtelen egy nagyobb univerzummá táguljon, közben pedig

a látogatók a valóság és a fantázia birodalma között lavírozhatnak.

Az érdeklődők útja labirintusszerű utakon vezet, a két világot elválasztó áttetsző falak pedig Andersen történeteihez hasonlóan sejtelmesek.

A Kis hableány és a Hüvelyk Panna mellett számos egyéb történet is életre kel, az óriáskertben pedig mindenki úgy érezheti magát, mintha parányira zsugorodott volna össze.

(Forrás: Designboom, fotók: Rasmus Hjortshøj, coast_studio)

építészet | múzeum | dizájn | andersen | Dánia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom