Túl népszerű volt, ezért megszüntették Anglia legrégebbi karácsonyi vásárát

Lincoln lakosai érthető módon nehezen térnek napirendre az önkormányzat döntése felett, mellyel megszüntette a tavaly rekordszámú, 320 ezer látogatót vonzó karácsonyi vásárt.

A négynapos rendezvényen az árusok mellett hagyományosan fellépők, kórusok és ünnepi fények várják a látogatókat. Idén azonban a hatóságok úgy döntöttek, hogy nem tartják meg a tavaly negyvenéves rendezvényt, mert attól tartanak, hogy a városközpontban kis területen túl sok ember gyűlik össze, és ez kényelmetlenné válik.

Arra hivatkoznak, hogy nem tudják garantálni a rendezvány biztonságát.

Helyette több, kisebb ünnepi rendezvény kap majd helyet a városközpontban, és egy jégpályát is megnyitnak. A kritikusok szerint azonban az önkormányzat csak csökkenteni akarja a költségeket, a felháborodás pedig akkor hágott a tetőfokára, amikor bejelentették, hogy jövőre sem tartják majd meg a vásárt.

Karácsonyi díszben a lincolni katedrális

Egy helyi édességbolt vezetője arról panaszkodott, hogy 2021-ben, amikor megvásárolta az üzletet, a bevételekbe a karácsonyi vásár forgalmát is belekalkulálta. Így viszont kiegészítő forrás után kell néznie, és száz mérfölddel arrébb, Whitbyben kényszerül új boltot nyitni.

Úgy véli, a tavalyi kivételesen nagy forgalom több tényezőnek is betudható volt: például annak, hogy Leedsben elmaradt a vásár, és túl sok ember érkezett a szombati napra. Mint mondja, ez az egész inkább a pénzről szól, mint a biztonsággal kapcsolatos aggályokról.

Ebben a városban szintén a tömeg miatt aggódnak az ünnepek alatt, ezek a városok pedig a legjobb téli élményeket tartogatják a közösségi média szerint.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

Anglia | megszüntetés | karácsony | törlés | karácsonyi

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom