Ide érdemes költözni, ha Angliában szeretnél élni

Hivatalosan ezek a legjobb helyek – a Sunday Times szerint.

Évek óta többeknél visszatérő téma a külföldre költözés, de új életet kezdeni egy idegen országban alapos utánajárást, teljes körű felkészülést és aprólékos megtervezést igényel még akkor is, ha olyan országot választunk második otthonunknak, ahol honfitársaink úgymond már kitaposták előttünk az utat. Anglia ilyen.

A napokban jelent meg a Sunday Times Best Places to Live éves rangsora, amely segíthet eldönteni, hová érdemes Anglián belül költözni.

Az újság minden évben számos tényezőt figyelembe véve (pénz-érték arány, általános hangulat, kényelmi szolgáltatások) rangsorolja az Egyesült Királyság legjobb lakóhelyeit.

A lap ezek alapján tizenegy különböző régióban állítja sorrendbe a legjobbakat, mindegyikben megnevez egy győztest, majd felállít egy összesített toplistát.

Nos, úgy tűnik, a nyugat-yorkshire-i Ilkley-ben érdemes leginkább albérletet nézegetni.

A bájos fürdővárost csodálatos vidék veszi körül és annak ellenére, hogy nem valami nagy településről van szó, rengeteg a lehetőség; van piac, mozi, számos közösségi aktivitás, és a vasúti összeköttetés is megfelelő.

A második helyen Norwich végzett, a szerkesztők a barátságos légkört és a lenyűgöző középkori építészetet emelték ki, míg a harmadik helyre London Crystal Palace városrésze került, amit főként a városközponttól kicsit távolabbi lokációja és a rengeteg zöldterület miatt értékeltek magasra.

A lista szerkesztői külön jelezték, hogy idén Yorkot és Cambridge-t – két, korábban kiemelkedően teljesítő várost – kihagyták a drága megélhetési költségeire hivatkozva. Cornwallt szintén „lefelejtették” a rangsorból a megyére jelenleg jellemző második lakástulajdonlási gondok miatt.

A top 10 így alakult:

  • Ilkley
  • Norwich
  • Crystal Palace, London
  • Uppingham
  • Slaithwaite
  • Ballycastle
  • Trawden
  • Isle of Bute
  • Sevenoaks
  • Chalke Valley

A teljes listát ide kattintva érdemes böngészni.

Az angol tengerpartok elmaradhatatlan látványosságai közé tartoznak a színesre mázolt klasszikus kis strandkunyhók, melyeket más országokban nem nagyon lehet látni. Mondhatnánk, talán azért, mert kevés olyan hely van a világban, ahol a strandok ennyire esősek és hidegek, de koncentráljunk inkább az imádnivaló brit hagyomány jó oldalára!

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

opciók | rangsor | helyek | legjobb | Anglia

FOLYTASD EZZEL

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom