Close
Minden felnőttre szükség van a brit kocsmák megmentéséhez

Minden felnőttre szükség van a brit kocsmák megmentéséhez

Egy tanulmány szerint mindenkinek egy kicsit többet kellene innia.

Köztudomású, hogy a világjárvány negatív hatásainak egyik legnagyobb elszenvedője a vendéglátóipar, amely csak az Egyesült Királyságban 25 milliárd fontnyi veszteséget produkált idén. Összesen 2500 kocsma, illetve pub adta fel a küzdelmet és zárt be végleg.

A Company Debt kiszámolta, hogy ebben az évben mennyit kellene költeniük a brit felnőtteknek ahhoz, hogy az ipar eltüntesse ezt az irdatlan veszteséget.

A számítások szerint fejenként 124 pint (kb. hatvan liter) sörről, vagyis napi fél pintről (kb. két és fél deciről) lenne szó – ennyit kellene tehát legurítania a teljes felnőtt lakosságnak a szektor helyreállításához.

“A kocsmáknak még évekig pénzügyi támogatásra lesz szükségük, ha ki akarnak lábalni ebből a helyzetből” – mondta Dave Mountford, a Forum for British Pubs képviseletében.

Ez a kihívás egyébként sokkal nehezebb, mint gondolnánk, mivel a brit kocsmák még mindig különféle korlátozások alatt állnak a Covid miatt. Arról nem beszélve, hogy nem mindenki iszik sört az Egyesült Királyságban sem.

Átugorva a tengerentúlra, a VinePair számításai szerint az Egyesült Államokban kb. 240 milliárd dolláros veszteség érte a vendéglátást, emellett 2,5 millió munkahely szűnt meg. Ahhoz, hogy ezt helyreállítsák, 197 millió felnőttnek 218 pint sört kellene meginnia átlagban 5,60 dolláros (kb. 1500 forintos) korsónkénti áron, ami lényegesen komolyabb feladatnak tűnik.

Az elmúlt egy év bizonytalansága miatt szerte a világban rengetegen gondolkodnak pályamódosításon – vagy már meg is tették. Az Egyesült Királyság területén élők és dolgozók nem mindennapi lehetőséget kapnak az újratervezésre, sőt, a történelem és a sörök szerelmeseire mindjárt álmaik állásra vár Londontól mintegy 185 kilométerre.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images)

Anglia | veszteség | pint | vendéglátás | covid

FOLYTASD EZZEL

Tényleg finomabb a bor, ha a nyaraláson korytolgatod? Hamarosan kiderülhet

Hatalmasat bukott Gordon Ramsay

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom