Close
Minden felnőttre szükség van a brit kocsmák megmentéséhez

Minden felnőttre szükség van a brit kocsmák megmentéséhez

Egy tanulmány szerint mindenkinek egy kicsit többet kellene innia.

Köztudomású, hogy a világjárvány negatív hatásainak egyik legnagyobb elszenvedője a vendéglátóipar, amely csak az Egyesült Királyságban 25 milliárd fontnyi veszteséget produkált idén. Összesen 2500 kocsma, illetve pub adta fel a küzdelmet és zárt be végleg.

A Company Debt kiszámolta, hogy ebben az évben mennyit kellene költeniük a brit felnőtteknek ahhoz, hogy az ipar eltüntesse ezt az irdatlan veszteséget.

A számítások szerint fejenként 124 pint (kb. hatvan liter) sörről, vagyis napi fél pintről (kb. két és fél deciről) lenne szó – ennyit kellene tehát legurítania a teljes felnőtt lakosságnak a szektor helyreállításához.

“A kocsmáknak még évekig pénzügyi támogatásra lesz szükségük, ha ki akarnak lábalni ebből a helyzetből” – mondta Dave Mountford, a Forum for British Pubs képviseletében.

Ez a kihívás egyébként sokkal nehezebb, mint gondolnánk, mivel a brit kocsmák még mindig különféle korlátozások alatt állnak a Covid miatt. Arról nem beszélve, hogy nem mindenki iszik sört az Egyesült Királyságban sem.

Átugorva a tengerentúlra, a VinePair számításai szerint az Egyesült Államokban kb. 240 milliárd dolláros veszteség érte a vendéglátást, emellett 2,5 millió munkahely szűnt meg. Ahhoz, hogy ezt helyreállítsák, 197 millió felnőttnek 218 pint sört kellene meginnia átlagban 5,60 dolláros (kb. 1500 forintos) korsónkénti áron, ami lényegesen komolyabb feladatnak tűnik.

Az elmúlt egy év bizonytalansága miatt szerte a világban rengetegen gondolkodnak pályamódosításon – vagy már meg is tették. Az Egyesült Királyság területén élők és dolgozók nem mindennapi lehetőséget kapnak az újratervezésre, sőt, a történelem és a sörök szerelmeseire mindjárt álmaik állásra vár Londontól mintegy 185 kilométerre.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images)

veszteség | sör | covid | pint | Anglia

FOLYTASD EZZEL

Bajban vannak a bortermelők, mert nem isznak eleget a fiatalok

Egyszerű trükkök, amivel több fehérjét vihetsz be a szervezetedbe

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram