Törvényt módosítottak a karantén elől Dubajba menekült influencerek miatt Angliában

Kihúzták a gyufát az Insta-sztárok a briteknél.

Az angol influencerek jelentős része úgy reagált a szigorú karanténra, hogy a székhelyét Angliából a napos Dubajba tette át, erről pedig – mi mást is csinálna egy influencer – folyamatosan posztolt a közösségi médiában. Miközben Anglia java része karantén alatt élte cseppet sem szórakoztató életét a téli Angliában, telefonján azt nézhette, hogyan napoznak és koktéloznak Dubajban az ország celebjei. Az elmúlt hetekben már olyan szintre hágott a karantén elől elmenekült influencerek elleni közfelháborodás, hogy a parlament módosított a külföldről beutazók karanténkötelezettségén: aki január végétől Dubajból érkezik vissza Angliába, arra két hét karantén vár.

Sokkal súlyosabb gazdasági következményekkel járhat az Öböl-menti országnak, hogy Anglia január 28-án repülési tilalmat rendelt el az országgal szemben, ami több milliárd dolláros bevételkiesést jelenthet Dubajnak. Dánia már a múlt héten hasonló lépést rendelt el, Németország területére pedig csak az léphet be az Arab Egyesült Emirátusok területéről, aki negatív teszttel rendelkezik.

A lépés egyértelmű: megbüntetni a dubajozókat, és nem mellékesen a közhangulatot meglovagolva jó pontokat szerezni a szavazóknál. Nem mellékesen januárban a London–Dubaj útvonal a világ legnépszerűbb járatainak számítottak, egy hónap alatt 190 365 helyet foglaltak. Ezzel összefüggésben az Egyesült Arab Emírátusokban a koronavírusos esetek száma megugrott, és megközelítette a tavaly tavaszi számokat. Ennek következtében az országban olyan intézkedéseket hoztak, amelyek korlátozták az edzőtermek és bárok nyitvatartását.

Több, Dubajban tartózkodó influencer azzal védekezett, hogy ők csak dolgozni mentek, így tett Sheridan Mordew fitneszblogger is, aki szerint az utazása szükségszerű volt, hogy dolgozhasson és hogy – idézzük – „napos kontentet kreálhasson a követői számára”.

A Dubajban tartózkodó briteket már az a veszély fenyegeti, hogy nem tudnak hazatérni, de ez nem mindenkit aggaszt különösebben

Érdekes egyébként, hogy az influencerek csak azt tették, amit egyébként is tesznek: egy olyan életmódról tudósítanak, ami sokak számára vonzónak számít. A felületes csillogás eddig kívánatosnak tűnt, hirtelen azonban – mivel a kontraszt a többség élete és a kevesek fényűzése miatt nagyobb lett, mint egyébként – közutálat tárgyává váltak. Elsőként saját felületeiken érkeztek a támadó kommentek, ezt átvette a sajtó – nincs most olyan magára valamit is adó orgánum, a blogtól kezdve a rádión át a napilapokig, amely ne fröcsögne róluk posztok, műsorok vagy publicisztikák formájában –, végül a politika is reagált a helyzetre.

Szegény influencerek. Azok, akik eddig követték őket, talán átgondolhatnák, miért is tettek így, ha most ennyire haragszanak rájuk. A két hét karantén egyébként valóban kellemetlen, de az igazi és hatásos büntetés az lenne, ha minél többen nyomnának a követés leállítása ikonra.

Anglia | dubaj | karantén | influencer

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom