Close
Le kellett zárni egy kis angol utat, miután elárasztották a tiktokkerek

Le kellett zárni egy kis angol utat, miután elárasztották a tiktokkerek

Korábban írtunk már egy utazási „balesetről“, amelyet a közösségi oldal idézett elő, most pedig szintén a platform okozott problémát.

Az angliai Notthinghamtől északra lévő Ruffordban található egy gázló, a Rufford Mill Ford, ahol a Rainworth Water nevű folyó ráfolyik az útra. Rendszerint ez kezelhető mennyiségű vizet jelent, amelyen autóval is könnyű áthajtani, de heves esőzések után akár több méter mély és széles vízréteg alakulhat ki, amelyben könnyen elakadhatnak az autók.

Egészen 2020-ig ez lokális problémát jelentett, akkor azonban egy helyi tinédzser, Ben Gregory elkezdte videóra venni és feltölteni a YouTube-ra a vízbe gázoló autókat, a képsorok pedig futótűzként terjedtek, és hatásukra egyre többen érkeztek a kisvárosba, hogy saját szemükkel is lássák az elakadó kocsikat.

A nem ritkán családostól érkező katasztrófaturisták leparkolták az autóikat az út szélén, és akár egész napokat is eltöltöttek itt, szurkolva az átkelést megkísérlő sofőröknek, és felvirágoztatva a helyi fagyizókat.

A tömeg azonban idén télen vált kezelhetetlenné, amikor a videók a TikTokra is átgyűrűztek.

Az egyre növekvő online figyelem aztán nemcsak szemlélőket, hanem egyre kockázatvállalóbb átkelőket is kitermelt, így aztán a helyi tanácsos úgy döntött, hogy lezárja az átkelőt a tűzoltóság és a rendőrség kérésére, akik nem tudtak megbirkózni azzal, hogy a kis vidéki útszakasz a világ egyik legismertebbjévé vált.

A tanács még nem döntötte el, hogy hogyan fogja itt megoldani a közlekedést, de azt mondják, a hídépítés anyagi okok miatt nem jöhet szóba, inkább forgalomcsillapító intézkedéseket fontolgatnak.

Nemrég egy másik úti cél is besokallt és kitiltotta a tiktokkereket.

(Forrás: The Guardian, képek: Getty Images, David Hallam-Jones/Geograph.org.uk)

Anglia | tiktok | lezárás

FOLYTASD EZZEL

Budapestet is érinti ez az Isztambulba tartó vonatos utazás

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram