Close
Besokallt a tiktokkerektől a szakrális úti cél, így próbálja távol tartani a szelfiző tömegeket

Besokallt a tiktokkerektől a szakrális úti cél, így próbálja távol tartani a szelfiző tömegeket

Nepál legnépszerűbb turisztikai célpontjairól kitiltották a TikTokot, hogy helyreállítsák a békét a szent helyeken.

Úgy érezték, hogy túlságosan megszaporodtak a vallási látványosságok előtt hangosan zenét hallgató, táncoló turisták, ezért No TikTok feliratú táblákkal próbálják tiltani a közösségi médiás videókészítést az olyan látványosságok előtt, mint a katmandui Baudhanáth sztúpa vagy Lumbini buddhista zarándokhelye, a janakpuri Ram Janaki templom és a barai Gadhimai templom. A tilalmat kamerák és biztonsági őrök segítségével próbálják betartatni.

Janakpur

Mint Sanuraj Shakya, a lumbini szentélyeket kezelő cég szóvivője elmondta, a videózás,

a tánc és a hangos zene kellemetlenül érinti az ide érkező zarándokokat, akik Buddha szülőhelyét szeretnék látni.

Lumbini

A TikTok népszerűsége a karantén alatt szárnyalt fel Nepálban, amikor a fiatalok elárasztották a platformot. Egy felmérés szerint az országban a megkérdezett internethasználók között a tiktokozók aránya háromról ötvenöt százalékra nőtt két év alatt. A karantén végeztével a tartalomgyártók az ország legfestőibb vidékei felé vették az irányt, és a szentélyek mellettük például szántóföldeket is megrohamoztak.

Egy tiszta lelkű és őszinte világot örökített meg egy magyar fotós Nepálban, az országban, amelyben garantáltan nem fogunk csalódni, ha odautazunk.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

szent helyek | tiktok | nepál | tilalom | Kathmandu

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram