Close
Újabb országokba indít járatokat, és a spirituális turizmust is megcélozza a Wizz Air

Újabb országokba indít járatokat, és a spirituális turizmust is megcélozza a Wizz Air

Buddha szülőhelyéhez repítik a zarándokokat.

A nepáli fővárostól körülbelül 260 kilométerre található Bhairahawát (vagy Siddharthanagart) tartják a hagyomány szerint a Buddha szülőhelyéhez, Lumbini falujához legközelebbi városnak, mely számos buddhista zarándokot vonz a világ minden tájáról. A Wizz Air erre az új úti célra indít járatokat jövő szeptembertől, Abu-Dzabi-ból.

A repülőteret 1958-ban nyitották meg, de ekkor még csak belföldi, elsősorban Katmanduba közlekedő járatokat szolgált ki Bhairahawa Repülőtér néven.  1977-ben a legendás tanító tiszteletére Gautam Buddha Repülőtérre keresztelték át,

végül idén májusban nyitott meg a nemzetközi forgalom előtt

a Jazeera Airways járataival.

A légitársaság-kínálat várhatóan egyre bővül, és hamarosan az Air Arabia, a FlyDubai és várhatóan más társaságok gépei is megérkeznek. A tervek szerint a Wizz Air keskenytörzsű Airbus 321 Neo repülőgépeit hozza majd ide.

Szintén az ősztől indulnak a légitársaság járatai a szaúd-arábiai Dammám repülőterére Bécsből, Rómából és Abu-Dzabiból. Bécsből szeptember 30-tól, Rómából szeptember 28-tó heti kettő-kettő, Abu-Dzabiból novembertől pedig heti három járattal lesz elérhető az ország keleti részén, a Perzsa-öböl partján fekvő város.

Dammam

Aki Nepálba készül, az garantáltan nem fog csalódni, és ezt egy magyar fotós tapasztalatai is megerősítik.

(Forrás: Budflyer, Business 360, Airportal, képek: Unsplash, Santoshgurung1982/Wikimedia Commons)

Gautam Buddha Nemzetközi Repülőtér | Bhairahawa | nepál | Siddharthanagar | wizz air abu dhabi

FOLYTASD EZZEL

Meghitt hangulatban veszik fel a versenyt a villanyszámlával ezek a brit pubok

Tanulmány készült arról, volt-e értelme a Covid-korlátozásoknak

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom