Close
Évtizedek óta először látszik a Himalája Nepál fővárosából

Évtizedek óta először látszik a Himalája Nepál fővárosából

A világjárvány miatt csökkenő légszennyezettség lélegzetelállító eredménye.

A 35 milliós Nepál fővárosában, Katmanduban egymillióan élnek, messze ez az ország legsűrűbben lakott települése. A forgalom nagyon nagy, sajnos ennek megfelelően a légszennyezettség is, így bár Nepál természeti adottságok tekintetében az egyik legszerencsésebb a világon, ebből nem látszódik annyi, mint amennyi látszódhatna.

A koronavírus és a karantén következtében azonban a város forgalma a töredékére csökkent, és a levegő olyannyira kitisztult, hogy egy olyan hegycsúcs is feltűnt a távolban, amit évtizedek óta senki sem láthatott: a Mount Everestről van szó, a világ legmagasabb hegycsúcsáról.

Helyi újságok számoltak be elsőként a hírről, miszerint a kétszáz kilométeres távolságban lévő csúcs láthatóvá vált a fővárosból is.

Áprilisban Indiában történtek hasonló esetek, ott a Himalája-hegylánc Dhauladhar nevű része vált láthatóvá Új-Delhiből, a fővárosból, ahonnan a távolság szintén kétszáz kilométer körüli.

FOLYTASD EZZEL
Óriási hegedűhajón zenélt egy vonósnégyes Velencében
Csodás show-műsorként hirdetik a vulkánkitörést a Kanári-szigeteken
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom