Close
Évtizedek óta először látszik a Himalája Nepál fővárosából

Évtizedek óta először látszik a Himalája Nepál fővárosából

A világjárvány miatt csökkenő légszennyezettség lélegzetelállító eredménye.

A 35 milliós Nepál fővárosában, Katmanduban egymillióan élnek, messze ez az ország legsűrűbben lakott települése. A forgalom nagyon nagy, sajnos ennek megfelelően a légszennyezettség is, így bár Nepál természeti adottságok tekintetében az egyik legszerencsésebb a világon, ebből nem látszódik annyi, mint amennyi látszódhatna.

A koronavírus és a karantén következtében azonban a város forgalma a töredékére csökkent, és a levegő olyannyira kitisztult, hogy egy olyan hegycsúcs is feltűnt a távolban, amit évtizedek óta senki sem láthatott: a Mount Everestről van szó, a világ legmagasabb hegycsúcsáról.

Helyi újságok számoltak be elsőként a hírről, miszerint a kétszáz kilométeres távolságban lévő csúcs láthatóvá vált a fővárosból is.

Áprilisban Indiában történtek hasonló esetek, ott a Himalája-hegylánc Dhauladhar nevű része vált láthatóvá Új-Delhiből, a fővárosból, ahonnan a távolság szintén kétszáz kilométer körüli.

mount everest | légszennyezettség | nepál | koronavírus | himalája

FOLYTASD EZZEL

Vajon ki tudnak majd nyitni a francia sípályák?

Ez az utazók kedvenc légitársasága az idén

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom