Close
Évtizedek óta először látszik a Himalája Nepál fővárosából

Évtizedek óta először látszik a Himalája Nepál fővárosából

A világjárvány miatt csökkenő légszennyezettség lélegzetelállító eredménye.

A 35 milliós Nepál fővárosában, Katmanduban egymillióan élnek, messze ez az ország legsűrűbben lakott települése. A forgalom nagyon nagy, sajnos ennek megfelelően a légszennyezettség is, így bár Nepál természeti adottságok tekintetében az egyik legszerencsésebb a világon, ebből nem látszódik annyi, mint amennyi látszódhatna.

A koronavírus és a karantén következtében azonban a város forgalma a töredékére csökkent, és a levegő olyannyira kitisztult, hogy egy olyan hegycsúcs is feltűnt a távolban, amit évtizedek óta senki sem láthatott: a Mount Everestről van szó, a világ legmagasabb hegycsúcsáról.

Helyi újságok számoltak be elsőként a hírről, miszerint a kétszáz kilométeres távolságban lévő csúcs láthatóvá vált a fővárosból is.

Áprilisban Indiában történtek hasonló esetek, ott a Himalája-hegylánc Dhauladhar nevű része vált láthatóvá Új-Delhiből, a fővárosból, ahonnan a távolság szintén kétszáz kilométer körüli.

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom