Annyira elegem van a vírusból, hogy én már csak táncolok

Itt az ideje, hogy mind Kevin Baconné váljunk. A Footloose-ból. Mondom, miért.

Bár a Roadsteren igyekszünk csak olyan koronavírusos hírről írni, ami utazáshoz és vendéglátáshoz kapcsolódik, senkinek ne legyen kétsége, mi, a szerkesztőség tagjai még leírni is utáljuk ezt a szót. Elegünk van belőle. Miért? Mert a Roadster szellemiségével összeegyeztethetetlen az a világ, amibe emiatt a vírus miatt kerültünk. Korlátozások, lezárások, félelem és rettegés, bezártság. Félreértés ne essék, mind komolyan vesszük, maszkot hordunk, gyűjtjük az oltásokat (én háromnál tartok, kinek van több?), távolságtartunk. De én azért megmondom őszintén, elfáradtam. Elég volt.

Ami miatt most feloldom a vírusembargót egy rövid kis eszmefuttatás erejéig, az egy friss hír, miszerint Franciaországban négy hétig tilos a tánc a járvány új hulláma miatt – a diszkókat bezárják, de a rendelet szerint az éttermekben és a bárokban sem lehet táncolni.

Nincs több moonwalk, Éduard. Nincs több risza, Esmée.

Franciaországban tehát megvalósult a Footloose, Kevin Bacon 1984-es filmje, amelyek helyszíne egy amerikai kisváros, ahol betiltották a rockzenét és a táncot. Ide érkezik meg Kevin Bacon, a lázadó kívülálló, aki magával ragadja a helyi fiatalokat, és tüzel, agitál, lázít, hogy legyen megint zene és legyen megint tánc.

Nem kérdés, hogy a tánc ebben az esetben túlmutat önmagán, egyfajta szimbólummá emelkedett, az emberhez méltó, szerethető, élhető élet szimbólumává. Nagy kérdés, hogy egy országban, ahol a lakosság nagyjából 85%-a oltott, miért kell mindenkit megszívatni, és olyan körülményeket teremteni, amelyben egyedül a tálibok éreznék otthonosan magukat. Pourquoi? Én komolyan veszem ezt a dolgot, amennyire lehet, de nem akarom elfelejteni, miért is vállalok áldozatokat.

És igen, mondhatjuk, hogy az éttermek és a bárok legalább még nyitva vannak, de mégis van egy olyan érzésem, hogy valahol valakik azon dolgoznak, hogy hamarosan mosolyogni se lehessen.

Maradj otthon. Ne nézz senkire, ne szólalj meg. Csomagold bele magadat egy fekete zsákba és ülj be a sarokba. Majd szólunk, ha előjöhetsz.

Úgyhogy bár nem vagyok francia és nagy táncosnak sem mondanám magam, de lélekben már Kevin Bacon vagyok: már semmi sem érdekel, csak rázom, tekerem, kavarom, pörgetem.

Te mit gondolsz? Jöhet egy tánc?

franciaország | tánc

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom