Close
Száz év után mutatta be újra legendás borát az ikonikus francia pincészet

Száz év után mutatta be újra legendás borát az ikonikus francia pincészet

Az elmúlt években a világ legdrágább borai közül több – köztük a valaha eladott legdrágább palack is – a Burgundiában található Domaine de la Romanée-Conti által készült. Sokaknak  azonban a Château Lafite Rothschild jut eszébe akkor, amikor a drága francia borokól esik szó.

A híres bordeaux-i pincészet, a Château Lafite Rothschild birtokolta ugyanis korábban a legmagasabb áron eladott palack rekordját még azelőtt, hogy Romanée-Conti 2018-ban megdöntötte volna azt.

A Lafite különlegessége részben a történelmében rejlik, gyökerei ugyanis egészen 1234-ig nyúlnak vissza. Az ikonikus pincészet most száz év után ismét villantott egy hatalmasat: piacra dobta az Anseillant nevű borát, amely

meglepő módon a korábbiakhoz képest jóval megfizethetőbb áron érhető el.

Az új Anseillan különlegessége, hogy a kastély eredeti szőlőültetvényeinek szőlőjéből készült,

negyvennyolc százalék Merlot, harminckilenc százalék Cabernet Sauvignon és tizenhárom százalék Petit Verdot keveréke.

Louis Caillard, a Lafite szőlőtermesztési igazgatója szerint az Anseillan szőlőültetvény hihetetlen „játszótér” a terroir szempontjából, mivel három különböző talaj – kavicsos, agyagos és mészköves – találkozik ott. Az elmúlt években folyamatosan kísérleteztek, 2021-ben pedig megkóstolták a korábbi évjáratokat és úgy döntöttek,

a 2018-as méltó arra, hogy bemutatkozzon a nagyközönség számára.

Az Anseillan két elődjéhez képest feltűnően modern címkét kapott és nagyjából negyvenezer forintos fogyasztói áron vásárolható meg.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty)

Château Lafite Rothschild | bordeaux | bor | Anseillan

FOLYTASD EZZEL

5500 méteren tart borkóstolót a világ első pincészet-légitársasága

Ezt a tíz italt nem szabad rendelni egy bárban a pultosok szerint

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram