Close
Varázslatos látványt kaptak lencsevégre az antarktiszi kutatóállomáson

Varázslatos látványt kaptak lencsevégre az antarktiszi kutatóállomáson

A Déli-sark az egyik legzordabb hely a Földön, ahol telente akár mínusz hetven fok alá is süllyedhet a hőmérséklet. Cserébe elbűvölő látványokat kínál a téli éjszaka.

Csak innen lehet megfigyelni az Aurora Australist, az Aurora Borealis vagyis az északi fény déli megfelelőjét a tejút magjával együtt. A látvány videóra kívánkozik, az erős szél és a kivételes szárazság miatt azonban különösen nehéz itt felvételeket készíteni.

Robert Schwarznak , az Amundsen–Scott déli-sarki kutatóállomáson található, kozmikus mikrohullámú háttérsugárzást mérő CMB-Obszervatórium operátorának azonban

sikerült rögzíteni a kivételes látványt egy speciális, módosított felszerelés segítségével.

Íme, a lenyűgöző eredmény.

Míg a déli fényt a legtöbben csak videóról láthatjuk, az északi fényt több helyről is meg lehet csodálni. Ezek a hozzá vezető legszebb vonatutak.

(Kép: Getty Images)

sarki fény | timlapse | déli fény | antarktisz | video

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram